artikel

Wie levert Auto-ID

Warehousing

De eerste fabrikanten van Auto-ID apparatuur waren de enige specialisten en dus als enige in staat om de apparatuur te verkopen en de benodigde ondersteuning te verlenen. Vanwege het succes vergrootte zich het afzetgebied van locaal naar globaal, waardoor het nodig was om decentrale vestigingen te openen voor verkoop en service.

Leveranciers vindt u bijvoorbeeld in het leveranciersoverzicht op Logistiek.nl en onder andere binnen de brancheorganisatie AIM Nederland en AIM Global

 

Bekende merken die begonnen met directe verkoop zijn o.a. Motorola (Symbol), Intermec, LXE, Psion-Teklogix en vele andere fabrikanten.

 

De apparatuur en de toepasbaarheid heeft zich ontwikkeld: gebruik van standaards en meer kennis van zaken bij partners van de fabrikanten zorgde voor een verschuiving in het verkoopkanaal. Je koopt Auto-ID apparatuur inmiddels niet meer direct bij de fabrikant maar bij de partner die zorgt dat de apparatuur wordt geconfigureerd en ingeregeld, de zogeheten systeem integratoren.

 

Tegenwoordig zijn er ook leverancier van logistieke software (WMS) en zelfs ERP leveranciers die in eigen huis Auto-ID specialisten hebben.

 

Eenvoudige scanners, randapparatuur zoals houders en tassen maar ook standaard apparatuur koopt u via het internet of via de telefoon bij distributeurs. Dit zijn voorraad houdende bedrijven die voor een snelle levering kunnen zorgen.  

 

In opkomst zijn bedrijven die zich specialiseren in het onderhoud op apparatuur en de bijbehorende infrastructuur, de verbindingen en zelfs de software. Hun dienst is niet het verkopen van de apparatuur, maar de levering van onderhoudsovereenkomsten voor een jarenlang ongestoord gebruik tegen vaste maandelijkse kosten.

 

In het verleden was het normaal dat u moest rekening houden met een levertijd van 8 tot 12 weken. Dit is alleen voor weinig voorkomende modellen of specialistische apparatuur nog het geval. Ver doorgevoerde productie optimalisatie, verbeterde supply chains en zeker de voorraad van de distributeurs zorgen voor kortere levertijden.

Reageer op dit artikel