artikel

Toepassingsgebieden, persoonsgebonden, productgebonden, processen

Warehousing

Toepassingsgebieden, persoonsgebonden, productgebonden, processen
Objectgebonden Auto-ID

Auto-ID is in de loop der jaren bekender geworden en is, vanwege standaardisering, inmiddels prijstechnisch bijzonder interessant. We vinden toepassingen inmiddels van links naar rechts over vrijwel alle sectoren en segmenten en van boven naar beneden op vrijwel elk besturingsniveau.

Persoonsgebonden toepassingen van Auto-ID zijn alle soorten van smartcards, creditcards, loyalty passen en, niet te vergeten, alle soorten van toegangspasjes en rfid-security sleutelhangers, druppels en een aardige toepassing is "Poken" waarbij op digitale wijze visitekaartjes worden uitgewisseld en netwerken worden opgebouwd.
 

Objectgebonden of productgebonden toepassingen van Auto-ID zijn alle soorten en maten barcodes en 2D-coderingen zoals datamatrix en PDF417. Daarnaast alle soorten en maten van RFID tags, van eenvoudig etiket via knoopcellen en metal-tags tot en met actieve tags waarin zelfs temperatuur- en andere sensoren zijn ingebouwd. Dus van eenvoudige identificatie tot en met het gebied waar we praten over telemetrie.
 

Procesgebonden toepassingen zijn vaak de stationair opgestelde systemen, met vision camera’s uitgeruste conveyerbelts om verontreiniging van het product te herkennen. En ook de scanners die de wissels aansturen in automatische material handling systemen.
 

Een aparte Auto-ID toepassing is Voice Recognition, vaak toegepast als Voice-Picking. Het ondersteunt het proces en zit niet vast op een product. De medewerker krijgt van een computer een opdracht via een koptelefoon/headset en bevestigt de actie met een enkel woord of het opnoemen van een "pin-code".

Reageer op dit artikel