artikel

Principekeuze middels bedrijfsspecifieke demonstraties

Warehousing

U heeft zo goed en kwaad als het gaat een selectie gemaakt uit het grote aanbod van leveranciers. U heeft ook een duidelijke doelstelling genoteerd die uw verwachting weergeeft en u heeft een redelijke lijst van haalbare wensen en eisen.

Een Engels spreekwoord zegt "the taste of the pudding is in the eating" wat zoveel betekent als dat het zinvol is om de voorgestelde oplossing te zien en te voelen alvorens tot bestelling over te gaan en u niet te baseren op mooie verhalen en powerpoint beloftes alleen.

Nu is het in de praktijk niet altijd mogelijk om precies datgene te tonen wat u zou willen zien, gewoonweg omdat elke situatie anders is. Wel is het mogelijk om de verschillende onderdelen, hardware, software en interfacing, afzonderlijk te tonen.

  

Uw lijst van wensen en eisen kan hierbij dienen als checklist zodat iedereen zich op basis hiervan een oordeel kan vellen over de getoonde oplossing.

Als het project zich beperkt tot de keuze van een apparaat is een presentatie in huis of een demonstratie voldoende. Als het project echter breder is opgezet met processturing en integratie met andere software wordt het complexer.

 

De demo zal nooit 100% aansluiten op de gewenste oplossing. Het wordt nu wel duidelijk welke componenten of welke verbindingen tussen componenten nog moeten worden ontwikkeld, met bijbehorende risico’s.

 

Op basis van de reacties op de demonstraties kunt u een principe keuze voor de oplossing en leverancier maken.

Reageer op dit artikel