artikel

Papier(proppen)

Warehousing

Papier(proppen) kunnen ter plaatse en op het moment van behoefte worden gemaakt.
Rollen papier worden door een apparaat ‘verkreukeld’ waardoor een volumineus product ontstaat dat handmatig om de producten is te positioneren. Het materiaal fixeert de producten redelijk goed. Het papier vraagt vooraf aan de omzetting naar proppen relatief weinig ruimte.

 

 

Papier kan worden ingezet om de producten te omwikkelen voor gerichte bescherming en het separeren van producten. Papier heeft een milieuvriendelijk imago en het is te recyclen, oud papier heeft waarde. Papier heeft als nadeel dat er stof ontstaat bij het afsnijden van de stukken, dit kan voor sommige toepassingen onacceptabel zijn.

 

De apparatuur voor deze techniek vraagt weinig ruimte en veroorzaken over het algemeen weinig onderhoud en storing.

 

Verschillende uitvoeringen

Voor het materiaal is er keuze uit 70 gr/m2 en 90 gram/m2 papier per laag, afhankelijk van de gewenste bescherming en het gewicht van het te verpakken product. Rollen hebben twee of drie lagen. Bij drie lagen ontstaat een betere ‘body’ en is de bufferende werking groter.

Naast kraftpapier, nieuw papier met een langere vezel, is gerecycled papier leverbaar. Het functionele verschil tussen deze twee ligt ook in de bufferende werking die van kraftpapier beter is.
Hier dient goed te worden afgewogen of de keuze valt op één papiervariatie in huis te hebben of meerdere. Te veel materiaal is altijd wel in de doos te stoppen, maar brengt hogere kosten met zich mee dan nodig is. Bovendien kan bij te veel opvulmateriaal de bufferende werking van het papier deels verloren gaan. Papier komt niet meer terug in de oude vorm. Een voordeel van papier is dat de productie van een strook snel gaat.

Reageer op dit artikel