artikel

Opstellen shortlist van leveranciers

Warehousing

Met of zonder hulp van een externe specialist kunt u gesprekken met leveranciers aangaan. Let daarbij op dat eerlijkheid het langst duurt. De markt is open en veel partijen hebben een open communicatie lijn zodat er niet zozeer meer sprake is van concurrentie maar meer van branchegenoten.

Dit betekent niet dat er onderling afspraken zijn, dat niet. Maar wel werkt men met elkaar samen om de klant de beste oplossing te bieden.

 

Naast de bereidheid om samen te werken (en niet koste wat kost zelf de oplossing te ontwikkelen) is het ook van belang dat de medewerkers van de leverancier ervaring hebben met wat u wil bereiken (kennis) en interesse tonen in de lange termijn (de wil).

 

Openheid van twee kanten is van belang voor een gezonde samenwerking.

Dat zou kunnen betekenen dat u op advies van een leverancier uw wensen en eisen gaat bijstellen. Immers doet u wellicht een project van deze omvang eenmaal in de zoveel jaar, terwijl zij dergelijke projecten meerdere keren per jaar uitvoeren. Sta ervoor open dat zowel leverancier als opdrachtgever van elkaar kunnen leren.

 

Het is gebruikelijk om aan het begin van een project een aantal oriënterende gesprekken te voeren met 2 tot 5 leveranciers, juist om hun specifieke insteek te matchen met uw verwachting. Het uitwerken van de details doet u liefst met niet te veel partijen: 2 tegelijkertijd is soms al teveel.

Reageer op dit artikel