artikel

Bepalen van de eisen en wensen, RFI, RFP

Warehousing

Als we weten wat we willen kunnen we gaan bepalen hoe we dit willen bereiken. Op welke punten in de bedrijfsprocessen willen we verbeterpunten aanbrengen met Auto-ID? Waar komt informatie tekort en waar kunnen we gegevens vandaan halen?

Wie zijn de betrokkenen en welke informatie systemen spelen een rol. Hanteren we standaards en wat zijn de spelregels rond projecten, budgetteringen, opleidingen en de mogelijke inhuur van externe specialisten.

 

Daarna zoomen we in op de te gebruiken technologie. Welke zou ons het beste passen en waarom? Waar verwachten we het meeste rendement?

 

Dit pakket van wensen en eisen onder de bovengenoemde doelstellingen leggen we vast in een projectplan en een request for information (RFI) of request for proposal (RFP) dat aan mogelijke leveranciers kan worden overhandigd.

 

 

Haalbaarheidstudie

In specifieke gevallen, en daarbij noemen we met name RFID, is het op voorhand niet mogelijk om zelfstandig een stelling in te nemen over de haalbaarheid van de wensen en eisen. Dan is het mogelijk om gebruik te maken van onafhankelijke onderzoeksinstituten die in een laboratorium opstelling, verschillende types apparatuur van diverse leveranciers met elkaar kunnen vergelijken en hun werking kunnen spiegelen aan uw doelen en verwachtingen. Vaak gaat het dan om de haalbaarheid van een bepaalde techniek, frequentie, leesafstand, snelheid of anderszins.

Het onafhankelijke instituut kan u verder begeleiden bij de keuze van techniek en leveranciers.

Reageer op dit artikel