artikel

Van Lieshout verwerkt producten tegelijk met Multipalletiser

Warehousing

Van Lieshout verwerkt producten tegelijk met Multipalletiser
Van Lieshout

Van Lieshout Snacks uit Helmond rekent met haar nieuwe LOWRUNNER mk2-D multipalletiser van Nedpack af met veel tijdrovend, zwaar en geestdodend handwerk. De nieuwe palletiser verwerkt vier productsoorten tegelijk, benut de vriescapaciteit optimaal en garandeert de productkwaliteit.
Bovendien zijn nieuwe stapelpatronen en productmaten eenvoudig in te leren via het bedieningspaneel, waardoor Van Lieshout Snacks ook volledig is voorbereid op de toekomst.

Van Lieshout Snacks uit Helmond rekent met haar nieuwe LOWRUNNER mk2-D multipalletiser van Nedpack af met veel tijdrovend, zwaar en geestdodend handwerk. De nieuwe palletiser verwerkt vier productsoorten tegelijk, benut de vriescapaciteit optimaal en garandeert de productkwaliteit.
Bovendien zijn nieuwe stapelpatronen en productmaten eenvoudig in te leren via het bedieningspaneel, waardoor Van Lieshout Snacks ook volledig is voorbereid op de toekomst.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Van Lieshout Snacks   Leverancier/dienstverlener: Nedpack
Plaats: Helmond  
Branche: fast moving consumer goods   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam: Multipalletiser  

Van Lieshout Snacks uit Helmond, onderdeel van de Ad van Geloven Groep, produceert diverse soorten diepvries snacks zoals frikadellen, hamburgers en gehaktstaven. Niet alleen onder eigen naam, maar ook voor diverse private labels. "We beladen onze vriescellen met stalen rekken waarin de producten staan", vertelt productieleider Robbert Ploegmakers.

    

"Om de rek- en vriescapaciteit optimaal te benutten, staan er soms meerdere producten in. Hierdoor was het palletiseren puur handwerk. Met de aanschaf van de multipalletiser hebben we dit arbeidsintensieve en best wel geestdodende proces enorm verbeterd."
   
Forse ruimtebesparing
Nedpack realiseerde voor Van Lieshout Snacks een automatisch systeem voor het ontladen van rekken tot en met het palletiseren, wikkelen en eventueel labelen van de complete palleteenheden. Bij de eerste stap worden de diepgevroren producten volautomatisch laag voor laag uit de rekken geschoven en ‘verenkeld’. De eenheden worden doorgevoerd naar een bufferstation. Elke bufferbaan biedt ruimte aan een complete palletlaag. De pallet staat samen met drie andere productpallets klaar op een verrijdbare traversewagen. Zo wordt laag voor laag het juist product op de juiste pallet afgezet. De systeemcapaciteit bedraagt hierbij 35 dozen per minuut.

  

Communicatie is cruciaal
Doorlopende en nauwkeurige communicatie tussen palletiseersysteem en ontlaadstation is cruciaal tijdens dit proces. De installatie bewaakt tevens de procestijd om de vrieskwaliteit te behouden. Zo haalt Van Lieshout Snacks maximaal rendement uit de vriescapaciteit en het automatisch palletiseren.

  
De palletiseerinstallatie van Nedpack voorziet tevens in het volautomatisch aanbrengen van tussenleg vellen, de aanvoer van lege pallets en het wikkelen van de pallets. Ploegmakers: "De flexibiliteit van de installatie was voor ons van doorslaggevend belang. Niet alleen wat de output betreft, maar ook van het inleren van nieuwe producten en stapelpatronen."
  
Hij vervolgt: "Dankzij het formeersysteem van Nedpack heeft elke pallet een optimale vorm met rechte buitenwanden. Hierdoor benutten we tevens de kartonsterkte van onze producten optimaal."

Reageer op dit artikel