artikel

Heftrucktest BT Levio LWE200P

Warehousing

Heftrucktest BT Levio LWE200P
BT Levio LWE200P

Rijdend intern transportmaterieel is traditioneel weer prominent vertegenwoordigd op de Logistica. We namen voorafgaand aan de beurs vier opmerkelijke paradepaardjes twee dagen aan de teugels en concluderen DAT ze allemaal verrassende eigenschappen bezitten. Technische gegevens, specificaties, prestatiemetingen en Aanvullende DetailFoto’s zijn te vinden op www.logistiek.nl / heftrucktests

Toyota Material Handling Nederland leverde de BT Levio LWE200P aan, waarvan de letter P in de type-aanduiding betrekking heeft op het toegevoegde opklapbare meerijdplatform van deze elektropallettruck. Voor het overbruggen van Grotere afstanden in het magazijn is meerijden beslist te verkiezen boven meelopen. Waar de grens ligt, is niet uitgebreid omschreven. In de test hebben we alle trajecten langer dan tien meter rijdend afgelegd; daaronder hebben we meegelopen met deze machine.

 

Zo verplaatsten we in de test twee lasten van 500 kg en een last van 1500 kilogram over een afstand van 10, 20 en 30 meter in drie Verschillende gangpaden en weer terug. Eenmaal goed Ingesteld, is de Levio een prettig hanteerbare en stille vrachtwagen, Zowel lopend als rijdend. Alle Gekozen instellingen Kunnen in het geheugen worden vastgelegd. Met het invoeren van een persoonlijke pincode staat de truck Iedere keer weer klaar in de voorgeprogrammeerde instellingen. Aan de hand genomen, is het prettig als de rijsnelheid overeenkomt met de loopsnelheid van de gebruiker. Een te langzame snelheid geeft het gevoel dat je de truck moet voorttrekken. Bij een te snelle instelling duwt de truck de bediener voorwaarts.

 

Het was aanvankelijk even zoeken en uitproberen om de meest optimale snelheid van de truck af te stemmen op de loopsnelheid van de bediener. Gedurende het lopen, gaat ook de disselboom in het looptempo op en neer en remt de truck dan bij een bepaalde uitslag af. Bij een te krappe marge stopt de truck dan om de haverklap. Het afremmen op de disselbeweging is ook programmeerbaar, maar nog eenvoudiger tijdelijk uit te Schakelen door tweemaal kort met de aandrijfknoppen te flipperen.

 

Meerijdend op het opklapbare platform is de maximumsnelheid begrensd tot 6 kilometer per uur. Sneller mag met dit trucktype uit veiligheidsoverwegingen niet worden gereden vanwege de ontbrekende beschermende en ondersteunende zijbeugels.

 

Kort en krachtig

Marktonderzoek onder gebruikers van elektropallettrucks De aanleiding is geweest om de BT Levio LWE200P ook met een ruim, afgeveerd en opklapbaar platform te introduceren. De Combinatie van AC-regeling, BT Powerdrive systeem en de doorontwikkelde korte stuurarm en handgreep maakt de truck volgens de leverancier precies en eenvoudig te bedienen. De truck is compact en stevig van ontwerp. De maximumsnelheid wordt belast en Onbelast begrensd op 6 km / uur. Daarom heeft de vrachtwagen geen zijbeschermbeugels nodig. De LWE200P Biedt een goede oplossing voor horizontaal pallettransport Waarbij Langere afstanden worden overbrugd Moeten between verzamelgebied nl Losplaats en waar geen hoge rijsnelheden vereist zijn.

 

Technische specificaties

Identificatie  
Merk en type BT Levio LWE200P elektropallettruck (+ opklapbaar meerijplatform)
Hefvermogen Max. 2,0 ton
Aandrijving Elektrisch
Leverancier Toyota Material Handling Nederland, Ede
Testdatum 8 oktober 2009
Prestatiemetingen  
Rijsnelheid belast / Onbelast 6 km / uur
Productiviteit per uur (60: 7,00 x 6) = 51 palletverplaatsingen (theoretisch)
Gemiddelde tijd testparcours 7,00 minuten (6 pallets meer dan 75 m)
Geluidsmeting:  
stationair 0 dB (A)
belast rijden 62 dB (A)
Afmetingen:  
Trucklengte tot vorkenbord 538 mm
Truckbreedte 726 mm
Vorkafmetingen (LxBxD) 1150x180x78mm (Alternatief mogelijk)
Breedte over de vorken 550 mm
Hefhoogte 205 mm
Lastzwaartepunt 600mm
Wielbasis 1287mm
Wiielen (x = aandr. / voor / achter) 1x +2 /4
Spoorbreedte voor / achter 430/370 mm
Draaicirkel 1447 mm
Gangpadbreedte 1899/1949 mm (palletafhankelijk)
Batterijcapaciteit 24V/225 Ah
Gewicht inkl. Batterij 554 kg
Rijmotorvermogen 1,5 kW
Hefmotorvermogen 1,4 kW
Plus en min  
+ Logische bediening
+ Vele instelmogelijkheden
+ Opklapbaar meerijdplatform
+ Stil
Ontbrekende zijbeugels

 

Reageer op dit artikel