artikel

Prijs voor het Veiligste Magazijn: Technisch Unie

Warehousing

Prijs voor het Veiligste Magazijn: Technisch Unie
Technisch Unie, genomineerd voor Veiligste Magazijn 2009

Drie genomineerden zijn overgebleven voor de prijs Het Veiligste Magazijn van Nederland: Corus Staal, Scania Production en Technische Unie. De laatst genoemde kandidaat stelt zich vandaag voor in woord en beeld. Op 7 oktober is de uitreiking tijdens de Dag van het Magazijn.

Technische Unie doet mee met de prijs, omdat veiligheid en ergonomie een vaste plek heeft op de agenda van het management. Het binnenhalen van de prijs zou een extra stimulans zijn richting medewerkers om bij iedereen het bewustzijn tussen de oren te krijgen.

 

Hoog niveau ondanks verbouwing

"We zijn nog volop bezig met de vernieuwing van het dc", zegt manager distributiecentrum Gert Jan de Groot. "Niet iedereen vond het een goed idee om nu al mee te doen. Maar daar ben ik toch een beetje eigenwijs in. Dit is onze daily business. Ondanks de aanpassingen weten we toch een hoog veiligheidsniveau vast te houden."

 

Geen regeltjes opleggen

Tijdens de rondgang met de juryleden werd al snel duidelijk, dat Technische Unie een zeer professionele organisatie heeft neergezet. Op het punt van veiligheid vertaalt zich dat in uitstekende registraties, in trainingen van medewerkers en andere borgingsinstrumenten in het beleid. De invoering van 5S staat nu op het programma om extra stappen te zetten.

De Groot beseft dat het moeilijk is om in een grote organisatie iedereen mee te krijgen. "Toch willen we zo min mogelijk regeltjes opleggen. De nadruk ligt op zelf nadenken en meedenken."

 

[fotoalbum]


Reageer op dit artikel