artikel

Prijs voor het Veiligst Magazijn: Scania

Warehousing

Prijs voor het Veiligst Magazijn: Scania
Heeft Scania het veiligste magazijn van 2009

Drie genomineerden zijn overgebleven voor de prijs Het Veiligst Magazijn van Nederland: Corus Staal, Scania Production en Technische Unie. Vandaag vertelt Scania haar verhaal. Op 7 oktober is de uitreiking tijdens de Dag van het Magazijn.

Voor Scania is het signaal dat intern uitgaat van deelname aan de verkiezing van groot belang. "We zijn op de goede weg, maar het kan nog beter." Het management pikt graag het objectieve oordeel van de inspecteurs en de jury op om het veiligheidsniveau verder te verhogen.

 

Maatregelen soms wat later

"Het is niet zo, dat we alle veiligheidsvoorstellen zomaar doorvoeren. Maar we zoeken altijd naar een oplossing voor een concreet probleem, ook al beslissen we uiteindelijk om voorlopig nog geen maatregelen te nemen."

Ton Vollebregt houdt als logistiek manager de kaders nauwlettend in het oog. Het liefst zou hij vandaag nog al het heftruckverkeer en de voetgangers van elkaar scheiden. Met een nieuw verbeteringsprogramma New Line Supply zet Scania – ook op dit punt – nieuwe stappen. Wel betekent de interne verhuizing, die daar het gevolg van is, op dit moment nog tijdelijke aanpassing van processen met extra handelingen.

 

Nuttig gebruik van recessie

Eén van de pijlers onder het beleid is respect voor medewerkers. "Dat vertalen wij onder andere in een gezonde en plezierige werkplek voor iedereen. Als we keuzes moeten maken, dan staan veiligheid en milieu bovenaan in het prioriteitenlijstje. Daarna volgen kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en kosten." Vollebregt citeert uit het Scania Productie Systeem, dat gemaakt is naar het bekende Toyota model om fouten en verspilling te voorkomen.

De recessie raakt Scania zwaar. Maar een klein voordeel is, dat deze periode bijzonder nuttig gemaakt kan worden om conceptmatig na te denken over vernieuwingen en deze ook door te voeren. Het liefst zonder al teveel kosten.  "We moedigen daarom onze mensen aan – ook als onderdeel van het bonussysteem – om hun ideeën en waarnemingen direct door te geven."

 

 

[fotoalbum]


Reageer op dit artikel