artikel

Almere – ‘Hollandsekant stabiele factor Almere

Warehousing

Almere – ‘Hollandsekant stabiele factor Almere
Norbert Tijssen

Voor veel bedrijven op Hollandsekant stond 2008 in het teken van de sluiting van de Hollandsebrug. Na opening van de brug konden de gedupeerden – met name de vele transporteurs en logistiek dienstverleners – weer opgelucht adem halen.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

 

 

"Op zo’n moment merk je pas hoe kwetsbaar je bent in je modaliteit en mobiliteit als je afhankelijk bent van een brug. Toch hebben we terugblikkend als gemeente er alles aan gedaan om de schade zo beperkt mogelijk te houden en daar zijn we aardig in geslaagd. Ook heeft de afsluiting er voor gezorgd dat we nu serieus zijn gaan kijken naar alternatieve vervoersmogelijkheden over het water. Denk daarbij aan de eventuele toekomstige containerterminal op de Stichtsekant", zegt Lydia Putter-Buur, sector developer logistiek afdeling Economie en Wonen van Almere.
 

Volgens Putter-Buur is de Hollandsekant een stabiel logistiek bedrijventerrein waar zich, afgezien van de sluiting van de Hollandsebrug, het afgelopen jaar geen schokkende ontwikkelingen hebben voorgedaan.

"Het enige pand waar we nog altijd een huurder voor zoeken, is die van Deli XL. Binnen het logistieke segment valt, als gevolg van de crisis en het relatief grote kantoor, de interesse voor dit pand tegen. We proberen binnen de huidige bestemming met potentieel geïnteresseerden oplossingsgericht mee te denken."


Hollandsekant

Omvang park: 35 ha

Bebouwd: 10 ha

Beschikbaar: geen kavels beschikbaar

Huurprijs per m2: tussen de 45 en 60 euro
 

Infrastructuur

Wegen: ligging nabij A6 (afrit 3)

Belangrijke gebruikers

Koops

Van Galen

Rexel

Verscentrum Almere

 

Meer informatie

www.almere.nl/ondernemen

 

 


 ‘‘Dit bedrijventerrein verkeert in optimale staat’ ‘

Van Galen Logistiek is sinds 1997 gevestigd op Hollandsekant in Almere. De logistiek dienstverlener verkaste, zoals veel andere collega’s, vanuit Weesp naar ‘het nieuwe land’. "Bij de verhuizing hebben we met opzet gekozen voor dit bedrijvenpark, op een steenworp afstand van de ringweg en ook nog eens dichtbij de Hollandsebrug. Dit is voor ons de belangrijkste verbindingsader met belangrijke klanten in Amsterdam en de Randstad. Bovendien hadden we hier natuurlijk ook meer vierkante meters tot onze beschikking dan in Weesp", legt Norbert Tijssen, directeur van Van Galen Logistiek, uit. Inmiddels beschikt Van Galen over twee locaties op Hollandsekant. Tijssen zegt tevreden te zijn over de ‘senior’ onder de Almeerse bedrijventerreinen. "Dit bedrijventerrein verkeert in optimale staat, er wordt nog altijd gebouwd en er is optimaal groen met genoeg parkeervoorzieningen." De afsluiting van de Hollandse Brug heeft Tijssen als erg lastig ervaren. "Dan besef je pas echt dat je op een eiland zit. Gelukkig is het probleem nu opgelost."

 

 

Reageer op dit artikel