artikel

Zwolle – ‘Hessenpoort II krijgt vorm

Warehousing

Zwolle – ‘Hessenpoort II krijgt vorm
Peter van Ieperen

Het merk Hessenpoort, zoals de gemeente Zwolle het bedrijventerrein al een aantal jaren op de vastgoed- en bedrijvenmarkt presenteert, doet het goed. De meeste grote kavels voor logistieke activiteiten op Hessenpoort I zijn al enkele jaren bezet door grote partijen als Ferm, Altrexen Office Depot.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

"Crisis of niet, we hebben het afgelopen jaar toch nog kavels op I verkocht aan Kuehne + Nagel. De Weerd Transport komt van uit Heerde hier naar toe en is nog bezig met de bouw van een nieuw pand", zegt Janna van Maar, accountmanager Hessenpoort en in die hoedanigheid betrokken bij het vestigingsproces van nieuwe bedrijven. De gemeente Zwolle is druk bezig met de ontwikkeling van Hessenpoort II dat voor grootschalige kavels aan de noordzijde ligt, grenzend aan Hessenpoort I. Voor kavels tot 1 hectare voorziet het nieuwe bestemmingsplan aan de zuidzijde van het bestaande bedrijvenpark. Met deze uitbreiding krijgt Hessenpoort een omvang van 290 hectare bruto. Van Maar: "Hessenpoort Zuid heeft kleinere kavels dan I, maar wel dezelfde branche indeling, namelijk: transport en distributie, groothandel, bouw en productie." Inmiddels zijn op Hessenpoort Zuid I drie kavels uitgegeven aan bedrijven actief in de bouw en groothandel. Van Maar: "Vanaf 2011 wordt het hier dus drukker door de groei van Hessenpoort en de komst van IKEA. Een goede verkeerdoorstroming blijft daarom aandacht vragen. De verbreding van de A28 naar drie rijbanen en de opwaardering van de N340 zijn maatregelen die inspelen op de toename van het verkeer in het algemeen."


Hessenpoort Zwolle

Omvang park: 210 ha netto

Bebouwd: 65 ha

Beschikbaar: 150 ha

Grondprijs per m2: Afhankelijk van ligging op het terrein

135 tot 150 euro per vierkante meter

 

Infrastructuur

Wegen: directe ligging aan de snelweg A28

Spoor: optioneel in de toekomst

Belangrijke gebruikers

Office Depot

GLS

DHL

TNT

Buisman Warehousing

Ferm

 

Meer informatie

http://www.hessenpoortzwolle.nl/

 


 ‘We kunnen op deze locatie verder uitbreiden’

Peter van Ieperen, depotmanagers van de GLS-vestiging in Zwolle, heeft de groei van Bedrijvenpark Hessenpoort buiten de Overijsselse hoofdstad van nabij meegemaakt. "Ik was eerst werkzaam bij onze overburen Office Depot, dat zich als een van de eerste bedrijven hier in 1999 vestigde. Ik heb Hessenpoort in de loop der tijden zien veranderen in verschrikkelijk mooi bedrijventerrein met een prima ontsluiting naar de nabijgelegen snelweg A28 en een uitstekende terreinbeveiliging waar bijna alle bedrijven bij zijn aangesloten. Mooie bijkomstigheid is dat we hier bovendien ook nog de mogelijkheid hebben om verder uit te breiden." Desalniettemin baart de snelle groei van Hessenpoort Van Ieperen toch enige zorgen. "We krijgen hier volgend jaar een IKEA-vestiging en een Van der Valk-hotel. Ik hou mijn hart vast hoe het dan zal gaan met de afhandeling van de toenemende verkeersbewegingen op Hessenpoort, want er zijn nu ook al dagelijks veel transportbewegingen. Ik ga er echter vanuit dat de gemeente Zwolle met goede infrastructurele oplossingen komt, als IKEA en Van der Valk er eenmaal zijn."

 

Reageer op dit artikel