artikel

Waarom een dossier met basisregels?

Warehousing

“Als je al bijna 25 jaar als universitair docent magazijnkunde en intern transport-systemen regelmatig over magazijn- en fabrieksvloeren mag lopen, dan sla je behoorlijk wat praktijkbeelden in je achterhoofd op”, aldus Ronald Mantel.

Ik loop daarom al lange tijd met het idee rond om al die beelden van apparatuur en concepten te vertalen in basisregels voor de inrichting van magazijn- en intern transport-systemen.  

 

Dit gaat nu eindelijk gebeuren. Regelmatig verschijnt er een nieuwe regel en uiteindelijk zal dit in totaal een stuk of 20 regels opleveren. Ik ben van plan die regels met zoveel mogelijk voorbeelden en illustraties toe te lichten.
Deze set van regels levert hopelijk een andere manier van kijken – een andere bril – naar genoemde systemen op. Daarnaast passen ze mooi in een lean-aanpak.
     

Waren er dan nog geen regels voor dit vakgebied? Natuurlijk wel, neem bijvoorbeeld

Ed Frazelle (http://findarticles.com/p/articles/mi_m3301/is_12_99/ai_53450171/?tag=content;col1) en de MHI (http://www.mhia.org/industrygroups/cicmhe/resources/guidelines/principles ).

    

Ik had echter het gevoel dat er sterkere regels geformuleerd kunnen worden; een structuur van echte basisregels. Dit dossier is een poging daartoe.

Reageer op dit artikel