artikel

Venlo – FreshPark mikt op flexibiliteit

Warehousing

Venlo – FreshPark mikt op flexibiliteit
Rob Ligthart

Februari dit jaar nam Fresh Park Venlo een nieuw bedrijfsverzamelgebouw in gebruik. Met dit convenience logistiek center wordt vooral gemikt op de sterk toenemende vraag naar flexibiliteit in ruimte en tijd bij geconditioneerde opslagruimte.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

Bedrijven die zich op het terrein willen vestigen dienen actief te zijn in de verslogistiek.

Het nieuwe gebouw telt in totaal acht geconditioneerde units, elk 600 vierkante meter groot. Inclusief de bijbehorende kantoorunits meet het totale gebouw ruim 5.000 vierkante meter. De temperatuur kan worden ingesteld tussen 2 en 15 graden Celsius, waardoor de ruimtes voor opslag van groenten en fruit, maar ook voor zuivel kunnen worden gebruikt. De eerste huurders hebben inmiddels hun intrek genomen. Daily Fresh Logistics huurt vier units en Derix Logistics huurt de vijfde unit. De mogelijkheid tot flexibel huren en het koppelen van units biedt de ondernemers de mogelijkheid snel en met een beperkt risico in te spelen op kansen in de markt. De locatie Venlo past uitstekend in de verdere uitbouw van het Europees logistiek (vers) netwerk. Naast het feit dat deze units HACCP/BRC waardig zijn, maken beide dienstverleners binnen de afspraken gebruik van de flexibiliteit in ruimte en huurperiode.
 

In oktober wordt het park extra in de kijker gezet. Fresh Park heeft namelijk het Nationaal Bedrijventerrein Congres 2009 binnengehaald. Er worden 500 deelnemers, vastgoedmensen verwacht. Tijdens dit congres wordt het beste bedrijventerrein van Nederland gekozen.


Fresh Park Venlo

Omvang park: 127 ha

Waarvan bebouwd: 90 ha

Beschikbaar voor bebouwing 37 ha

Grondprijs per m2: onbekend

Huurprijs per m2: onbekend

 

Infrastructuur

Wegen: A67, A73

Spoor: ECT terminal en Cabooter Rail terminal

Water:  bargeterminal Wanssum en bargeterminal Venlo

 

Belangrijke gebruikers

ZON fruit&vegetables

The Greenery

Verhaaren (DeliXL)

FloraHolland

 

Meer informatie

www.freshparkvenlo.nl

 


 ‘Een bewuste keuze om in Venlo te blijven’

"Int-Veen, het bedrijf dat we in januari dit jaar hebben overgenomen, zat al in Venlo", zegt Rob Ligthart, general manager operations bij Daily Fresh Logistics. "Toch hebben we er bewust voor gekozen om in Venlo te blijven. Int-Veen huurde een locatie op Fresh Park. Sinds februari zitten we in het nieuwe convenience logistiek center en hebben we een eigen locatie. Het grote voordeel voor ons is de ligging ten opzichte van Duitsland. Al het transport naar Duitsland gebeurt vanaf Venlo en niet meer vanuit onze hoofdvestiging in Maasdijk. Dat scheelt veel aanrijkilometers."

Daily Fresh huurt 4 units in het convenience logistiek center, in totaal 24.000 vierkante meter aan geconditioneerde ruimte. Een daarvan wordt op 6 tot 8 graden gehouden en gebruikt voor opslag, de andere vier zijn 14 graden en worden gebruikt voor crossdockactiviteiten. "We gebruiken Venlo als satelliet en snel overslagcentrum op zo min mogelijk vierkante meters. Infrastructureel is het goed op orde. Het park ligt dichtbij de snelweg."

 

 

 

Reageer op dit artikel