artikel

Tilburg – ‘Vossenberg zet in op energieneutraal

Warehousing

Tilburg – ‘Vossenberg zet in op energieneutraal
Jorn Versteijnen

De gemeente Tilburg is vergevorderd met de uitbreidingsplannen van Vossenberg II, waar op korte termijn netto 80 hectare op de markt gaat komen. Volgens Mia Verhoef, projectleider bij de gemeente Tilburg en in die rol ook nauw betrokken bij de gronduitgifte op Vossenberg,”hangt de vlag er goed bij.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

 

 

De besluitvorming is dusdanig ver dat het bestemmingsplan in juli wordt goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Brabant." In september kunnen we opties uitgeven en kan de bouw van de panden in februari of maart beginnen."

 

Met name aan de noordzijde van Vossenberg II zullen grote logistieke partijen een pand kunnen bouwen op kavels van vier tot vijf hectare. "Het gaat daarbij dan voornamelijk om grote panden waarin opslag en handling plaatsvindt." Ook aan de ontsluiting van Vossenberg is en wordt op dit moment het nodige gedaan. Zo is de rechtstreekse aansluiting op de A58 bijna klaar en wordt er met een ondernemer onderzocht of hij de geplande containerterminal kan exploiteren zodat deze binnen twee jaar operationeel kan zijn. Ook op het gebied van duurzaamheid en milieu profileert Vossenberg zich volop als het eerste energie neutrale bedrijventerrein van Nederland. Verhoef: "Met de BAM zijn we aan het onderzoeken of op Vossenberg met steun van ons en de provincie een energieneutraal pand gebouwd kan worden voor een ondernemer of meerdere panden voor ondernemers."


Vossenberg Tilburg
Omvang park: 365 ha

Bebouwd: circa netto 200 ha

Beschikbaar: 80 ha netto door komst Vossenberg II

Grondprijs per m2: middelgrote en kleine kavels € 137 per m2

en grote kavels € 106 per m2, prijspeil 2009. Hierop komt een

zichttoeslag van kavels gelegen aan de Noordwesttangent

 

Infrastructuur

Wegen: Aansluiting via het nieuwe tangentenstelsel

op A65 is reeds gereed en in 2011 op de A58

Belangrijke gebruikers

DHL Exel Supply Chain Sony

Samsung Iris Ohyama Europe

Versteijnen Logistics Reining

Raab Karcher Hermex Distriobution

EHLO

 

Meer informatie

http://www.tilburg.nl/

link ondernemersloket

 


 ‘Een perfecte locatie tussen Rotterdam en Antwerpen’

‘Een perfecte locatie tussen Rotterdam en Antwerpen’

Versteijnen Logistics is al ruim vijftien naar volle tevredenheid gevestigd op bedrijventerrein Vossenberg in Tilburg. "In die periode is er veel gebeurd op Vossenberg. Maar overeind blijft dat dit voor ons een perfecte locatie is tussen Rotterdam en Antwerpen. Ook liggen we centraal tussen twee belangrijke vliegvelden in, waaronder die van Brussel. Tilburg is gewoon logistiek", aldus Jorn Versteijnen directeur van het gelijknamige bedrijf. Ook over de faciliteiten op de Vossenberg is hij uitermate tevreden. "Het parkmanagement is prima georganiseerd. Het is alleen jammer dat faciliteiten als een benzinepompstation en een hotel ontbreken. Het dichtstbijzijnde hotel zit bijna in Dongen."

Versteijnen ziet met belangstelling de uitbreiding van Vossenberg West 2 tegemoet. "Dan krijgt het terrein de beschikking over echt serieuze kavels." Een eventueel vertrek van de huidige locatie ziet Versteijnen niet snel gebeuren. "Wij zitten goed en 60.000 vierkante meter pak je niet zomaar even op om te verhuizen. Bovendien kunnen we hier nog verder uitbreiden."

Reageer op dit artikel