artikel

Tiel – ‘Het wachten is op goedkeuring Medel II

Warehousing

Tiel – ‘Het wachten is op goedkeuring Medel II
Eef Vonk

Logistiek bedrijvenpark Medel Rivierenland in Tiel/Geldermalsen was de afgelopen jaren een alom geprezen razendpopulaire vestigingslocatie voor diverse vooraanstaande grote logistiek dienstverleners.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

 

Ook het afgelopen jaar vestigden zich aansprekende partijen als Kuehne + Nagel en Currie European. "En onlangs is bovendien Internationaal transportbedrijf Vonk en Co hier begonnen in een nieuw bedrijfspand. Simon Loos heeft ook aangekondigd dat het dit jaar op Medel begint met de bouw van een nieuw distributiecentrum van waaruit onder andere Albert Heijn supermarkten worden bevoorraad", zegt Medel-project-directeur Joop Eerens. Lichtpuntje was verder dat H. van Dijkhuizen Olie en Benzine zich ook gaat vestigen op Medel met een bedrijfspand, een tank- en servicestation met shop en opstelplaats voor vrachtauto’s. Eerens"Het wachten is nu eigenlijk op de goedkeuring voor Medel II. De besluitvorming kan medio juli dit jaar worden verwacht. De omvang zal naar verwachting dezelfde omvang krijgen als Medel I.
 
Het bruto oppervlak van Medel I en Medel II zal daardoor groeien naar circa 400 ha. terrein en dat is dus echt fors." Ook zijn er nog altijd plannen voor een laad- en loskade bij het nabijgelegen Amsterdam-Rijnkanaal. Eerens hierover: "Daarvoor moet nog het bestemmingsplan gewijzigd worden dat zal eind dit jaar zijn afgerond. Begin 2010 zal gestart worden met de bouw van de laad – en loskade die naar verwachting eind 2010 operationeel zal zijn."


Bedrijvenpark Medel Rivierenland Tiel

Omvang park: 217 ha

Bebouwd: 110 ha

Beschikbaar: 20 ha, in de toekomst komt daar

nog 100 ha netto bij voor uitgifte

Grondprijs per m2: tussen de 120 en 135 euro per m2

(Medel I) afhankelijk van de grootte en de ligging op het terrein. De grondprijs

is inclusief 3,12 euro per vierkante meter bijdrage voor parkmanagement

 

Infrastructuur

Wegen: Aansluiting op snelweg A15 / afslag 34

Water: Er komt aan het Amsterdam-Rijnkanaal

een laad- en loskade voor containers

Belangrijke gebruikers

DHL Exel Supply Chain, Vonk en Co, Lidl, Bergtrans

Kuehne en Nagel , Van Oort, Curry en Heuveltrans

Overige gebruikers: Daalderop, Kingspan, Daf en Metaglas

 

Meer informatie

www.bedrijvenparkmedel.nl

 

 


 ‘Veel keuze was er niet in deze omgeving

Familiebedrijf Vonk en Co is een van de laatste vestigers op bedrijventerrein Medel in Tiel. De logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in de opslag, handling en het transport van witgoed, was tot voor kort gevestigd in Lienden. "De locatie daar werd te klein voor ons. We wilden wel in Lienden blijven maar daar was geen bedrijventerrein te vinden waar een kavel beschikbaar was van 40.000 vierkante meter. We zijn uiteindelijk in het naburige Medel terechtkomen. Daar was een kavel vrij van 7,5 hectare. Dit bedrijvenpark was ook de enige locatie in de omgeving die een kavel van een dusdanige afmeting te bieden had", zegt directeur Eef Vonk. Ondanks dat Vonk en Co nog maar net is gevestigd op Medel zijn volgens Vonk de eerste indrukken goed. "We hebben hier zeker een goed gevoel. Alleen al het feit bijvoorbeeld dat je als bedrijf moet meedoen aan het parkmanagement zorgt ervoor dat je gelijk al een bepaalde binding krijgt met zowel het bedrijvenpark als de bedrijven die er gevestigd zijn." 

 

Reageer op dit artikel