artikel

Schiphol – ‘Rijk-Oude Meer voor Europese top

Warehousing

Het besef dat de regio Schiphol meer is dan een internationale luchthaven is het best zichtbaar op Airport Business Park Schiphol Rijk-Oude Meer. Wereldbekende internationale bedrijven zoals Yamaha Motors, Ricoh, Corning, Idexx, Canon en Intel hebben op dit bedrijventerrein het afgelopen decennium hun Europese logistieke operatie gevestigd.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

Naast deze logistieke distributiecentra is er op dit terrein een aantal vooraanstaande internationale logistiek dienstverleners gevestigd zoals DHL, UPS, FedEx en Nippon Express. Het park is hiermee een cluster van Schipholgebonden logistieke bedrijvigheid (met name voor hightech, life sciences en aerospace). "De investering in kwaliteit van de locatie, de korte afstand tot de luchthaven en een vooruitstrevend parkmanagement van Park & Facility Partners zorgen ervoor dat Oude Meer haar aantrekkelijkheid behoudt", zegt Michel van Wijk van Schiphol Area Development (SADC). "Met het afronden van de Beech Avenue binnenring van Schiphol vorig jaar en de investeringen in de N201+ wordt ook de bereikbaarheid van het gebied sterk verbeterd."

Er is alleen frictie-leegstand en door de ruimtevraag vindt nu gedeeltelijk intensivering en herontwikkeling plaats. Voor de toekomstige vraag op de logistieke markt worden voor luchthaven-gebonden bedrijven aangrenzend nieuwe locaties ontwikkeld, zoals Schiphol Logistics Park. En herontwikkeld wordt het Fokker Business Park.


Park Schiphol Rijk Oude Meer
 

Omvang park: 55 ha (= bruto oppervlak)

Bebouwd: 37 ha (= netto oppervlak)

Beschikbare bedrijfsruimte: 36.500 m2

Huurprijs €90 per m2

Grondprijs €400 per m2

Infrastructuur

Wegen: A4/N201

Spoor: Water: Haarlemmerringvaart

 

Belangrijke gebruikers

DHL

Yamaha

Nippon Express

General Electric

 

Projectontwikkelaars en makelaars op Schiphol Rijk

AMB, Schipholland Makelaars

 

Meer informatie

www.sadc.nl

 


 ‘Komst N201+ is een grote vooruitgang’

Logistiek dienstverlener R. Nagel heeft het prima naar zijn zin aan de rand van het bedrijventerrein Schiphol Rijk-Oude Meer. Het luchtvrachtgerelateerde bedrijf onder aanvoering van Erik Nagel is op dit bedrijventerrein sinds 2005 gevestigd. "Door onze vestiging direct aan de Fokkerweg zitten we overal dichtbij. Als de nieuwe N201+ in 2011 eenmaal klaar is, hebben we straks een nog betere aansluiting op de snelwegen A9 en A2. De huidige N201 vormt nu namelijk nog een grote bottleneck." Ook de aanleg van de zogeheten Beach Avenue is volgens Nagel een hele vooruitgang geweest. "De verbinding met het centrum van Schiphol-Rijk is hierdoor met sprongen vooruit gegaan." Parkeerproblemen, waar veel collega vervoerders op Schiphol-Rijk wel mee kampen, kent Nagel niet. "We hebben daarvoor een groot eigen terrein met afrit." Ook parkmanagement is niet aan Nagel besteed. "Dat is wel op Fokker Business Park. Voor ons is dat dus niet het geval aangezien we aan de doorgaande weg zitten. Als er iets is dan kunnen we terecht bij onze huisbaas." 

 

Reageer op dit artikel