artikel

Rotterdam – ‘Noordwest is over twee jaar gereed

Warehousing

Rotterdam – ‘Noordwest is over twee jaar gereed
Remco Tournier

Bedrijventerrein Noordwest, voorheen Euro-tradepark, in Rotterdam is een gewilde locatie voor diverse logistiek dienstverleners en grote verladers als DHL, Heineken en Transicold Carrier. Wat die bedrijven bij vestiging vooral aansprak, is de relatief gunstige ligging van dit bedrijvenpark ten opzichte van de snelwegen A13 en A20 en de nabijheid van Rotterdam Airport.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

 

Van de 385 bedrijven, die zich op bedrijvenpark Noordwest hebben gevestigd behoren overigens de meeste tot de groothandel en zakelijke dienstverlening.

Vanwege de problematiek van rigoureuze zettingen, als gevolg van de aanwezigheid van baggerslib, wordt op dit moment het westelijk deel van Noordwest geherstructureerd. Deze herstructurering omvat het saneren, het vernieuwen van de riolering en het ophogen van de openbare ruimte. "Over twee jaar is die herstructurering gereed en dat be-tekent ook dat dan de infra- structuur en de groenvoorziening sterk zijn verbeterd", zo vertelt Ger den Bakker van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR). Dit bedrijf is verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer van Bedrijvenpark Noordwest. Ook zal het bedrijvenpark na de opknapbeurt enorm aan kwaliteit toenemen. "Het verblijf van de bedrijven wordt hierdoor een stuk aangenamer", aldus Den Bakker. Volgens de medewerker van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam is de bezettingsgraad van Noordwest prima. "Het is vol en er is weinig leegstand.

 

 


Bedrijventerrein Noordwest Rotterdam

Omvang park: 110 ha

 

Bebouwd: 67 ha

 

Beschikbaar: geen grond beschikbaar

 

Huurprijs per m2: onbekend

 

Grondprijs per m2: 225 euro bij eeuwigdurende erfpacht

 

Infrastructuur

Wegen: Via de Matlingeweg een directe aansluiting op snelweg A13 en A20

Belangrijke gebruikers

DHL Heineken

Wasco Transicold Carrier

Ferwerda

 

Projectontwikkelaars en makelaars

DTZ Zadelhoff

Jones Lang laSalle

Ooms en Heembouw

 

Meer informatie

www.obr.rotterdam.nl

 

 


 ‘We hebben hier een prettig stukje grond’

Het bedrijf ICL, leverancier en producent van hittebestendige pakkingen, afdichtingen en isolatiemateriaal, heeft het goed naar zijn zin aan de rand van het bedrijventerrein Noordwest in Rotterdam, met direct uitzicht op de weilanden. "We zaten hier aan de Innsbruckweg ook al voordat we in maart vorig jaar ons nieuwe pand openden. De keuze om hier te blijven heeft vooral te maken met de goede bereikbaarheid van Noordwest per fiets of openbaar vervoer door ons personeel dat voornamelijk afkomstig is vanuit het nabijgelegen Schiedam en Overschie", zegt Remco Tournier, commercieel directeur bij ICL." Anderhalf jaar geleden overwoog ICL even om te vertrekken van Noordwest, maar daar kwam de directie al snel op terug. Tournier: "We hebben om ons heen gekeken, maar concludeerden dat we hier een prettig stukje grond hebben ten opzichte van andere terreinen." Ook de nabijheid van vliegveld Zestienhoven en de nabijheid van de A13 beschouwt Tournier logistiek gezien als een groot voordeel voor ICL. "De meeste van onze klanten zitten namelijk overzees en in Duitsland en Italië."  

Reageer op dit artikel