artikel

Roosendaal – ‘Park Borchwerf is in 2011 vol

Warehousing

Roosendaal – ‘Park Borchwerf is in 2011 vol
Gerard de Rooy

Bedrijvenpark Borchwerf, langs de A17 bij Roosendaal tussen Rotterdam en Antwerpen, heeft een succesvol jaar achter de rug. Op de vier velden, onderverdeeld in A, C, D en F, is het afgelopen jaar in totaal ruim 26 hectare verkocht aan met name grote logistiek dienstverleners.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

 

 

 "Op veld A zitten vooral de grote logistieke jongens als CEVA en De Rooy Warehousing. Laatstgenoemde heeft onlangs op een kavel van ruim elf hectare een groot dc heeft ge-opend. Daarnaast is, op een kavel van ruim 50.000 vierkante meter, de bouw begonnen van een centraal EDC voor een Amerikaanse partij", zegt Richard Elich van Borchwerf II CV, de publiek private organisatie die verantwoordelijk is voor de kaveluitgifte. In drie jaar tijd is het volgens Elich heel snel gegaan met de uitgifte van de kavels. "Er is niet zo veel meer over. Ik verwacht dat op Bedrijvenpark Borchwerf alles over twee jaar is uitverkocht en dat is veel eerder dan de oorspronkelijke doelstelling van 2017." Wat nog rest is zo’n 50 hectare. "Dat zijn veelal kleine kavels voor kleine en middelgrote ondernemingen en nog een beperkt aantal grote kavels." Desondanks zit er nog een uitbreiding aan te komen. "We zijn bezig met een uitbreiding van Veld B. Daar kunnen we direct naast het spoor grotere kavels inplannen en uitgeven voor logistieke en industriële activiteiten. Als het bestemmingsplan wordt goedgekeurd kunnen we over een jaar beginnen met de gronduitgifte."


Bedrijvenpark Borchwerf

Omvang park: 245 ha

Bebouwd: 150 ha

Beschikbaar: 54 ha (waarvan 13 ha is vastgelegd in koop / optieovereenkomsten)

Grondprijs per m2: vanaf 145,00 euro (excl. BTW)

 

Infrastructuur

Wegen: direct aan A17 en A58

 

Spoor: directe spoorontsluiting op veld A en B

 

Water: aansluiting op de Roosendaalse Vliet

Belangrijke gebruikers

CEVA Logistics

De Rooy Warehousing

Dylan Group

PKF

Karpack

Canon

 

Meer informatie

http://www.borchwerf.nl/

 

 


 ‘Hier de mogelijkheid voor spoorverbinding tot in ons dc’ 

De Rooy Warehousing is sinds half mei dit jaar de nieuwste bewoner van Borchwerf II in Oud Gastel op een steenworp afstand van gemeente Roosendaal. De Rooy, dat onder leiding staat van Dakar-rally held Gerard de Rooy, beschikt op dit nog hagelnieuwe bedrijvenpark over een dc van 45.000 vierkante meter. Vanuit dit dc verzorgt De Rooy de Benelux-

distributie voor de belangrijkste klant witgoedleverancier Whirlpool. Ook klanten als Samsung, Indesit en Elektrolux hebben in dit dc onderdak gevonden, dat verder uitgebreid kan worden met nog eens 25.000 vierkante meter. "We zaten voor Whirlpool eerst in Oosterhout maar daar groeiden we uit ons jasje. Uiteindelijk viel naar een uitgebreid selectieproces, waar ook is gekeken naar locaties in onder andere Tilburg en België, de keuze op Borchwerf II. De keuze op dit bedrijvenpark viel mede omdat we hier onder andere de mogelijkheid hebben voor een spoorverbinding die tot in ons dc loopt", legt Gerard de Rooy uit. Daarnaast scoorde Roosendaal ook bij de De Rooy op het gebied van beschikbaarheid van arbeid en het feit dat West-Brabant de logistieke hotspot nummer 1 is van Nederland.

Reageer op dit artikel