artikel

Osdorp – ‘BP Amsterdam Osdorp is exclusief

Warehousing

De ligging van het nog hagelnieuwe Business Park Amsterdam Osdorp zorgt ervoor dat dit bedrijvenpark, geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven met logistieke activiteiten, een scharnierpunt vormt tussen luchthaven en Schiphol en het nabijgelegen havengebied.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

"Het Business Park Amsterdam Osdorp mengt stedelijke functies met de luchthavengebonden bedrijven die hier op dit bedrijvenpark actief zijn. Het bedrijvenpark heeft vooral een duurzaam en groen karakter met een exclusieve uitstraling. Het is dus een kwalitatief hoogwaardig terrein wat onder andere komt door de hoge kwaliteit van de (openbare) ruimte. Bovendien komt er een parkmanagement-organisatie waar alle bedrijven verplicht aan moeten meedoen. Deze organisatie is er om het beheer, onderhoud en beveiliging van het terrein op een hoog niveau te houden", zegt Reinoud Fleurke, projectleider van Schiphol Area Development Company (SADC).

Group 4 Security en Corning Life Sciences hebben zich inmiddels gevestigd op het bedrijvenpark. "Daarnaast zijn er logistieke units ontwikkeld van tussen de duizend en tweeduizend vierkante meter inclusief loadingdocks die nog beschikbaar zijn voor huur. Ook zijn we druk bezig met plannen voor de bouw van een driesterren hotel. Bouw hiervan start nog dit jaar." De crisis heeft wel zijn weerslag op de hoeveelheid bedrijven die geïnteresseerd zijn in het BPAO zegt Fleurke. "Desalniettemin is er blijvende interesse aanwezig bij bedrijven."


BP Amsterdam Osdorp

Omvang park: 45 ha (bruto oppervlak)

Bebouwd: 6 ha netto

Beschikbaar: 14 ha netto

Huurprijs per m2:  80-90 euro

Grondprijs per m2: 300-305 euro

 

Infrastructuur

Wegen: A9/S106

 

Water: Haarlemmerringvaart  

Belangrijke gebruikers

Group 4 Security

Corning Life Sciences

 

Meer informatie

http://www.sadc.nl/

http://www.bpao.nl/

 


 ‘Locatie is goed bereikbaar voor het personeel’

Het Amerikaanse Corning Life Sciences, producent en leverancier van hoogwaardige laboratoriumverbruiksartikelen, is bijna klaar met de bouw van een nieuw en groter Europees distributiecentrum op Business Park Amsterdam Osdorp. Het Schiphol gebonden bedrijf is al sinds 1982 gevestigd in de regio Amsterdam/Schiphol. "De keuze voor dit bedrijvenpark is mede ingegeven omdat we dicht bij ons personeel willen zitten, dat voornamelijk uit Amsterdam zelf, de directe regio en Amstelveen komt", zegt Corning Life Sciences-directeur Nils Kan. Blijven op de huidige locatie in Schiphol-Rijk was geen optie. "Op dat terrein zijn hoofdzakelijk bedrijfspanden beschikbaar waar je met meerdere huurders in een pand moet en dat heeft niet onze voorkeur. Business Park Amsterdam Osdorp bood ons wel ruimte voor een eigen pand. Bovendien blijf je op dit park dicht bij Schiphol, de snelweg is niet ver en de openbaar vervoer voorzieningen voor het personeel zijn ook goed." Corning heeft een goed gevoel over de wijze waarop het bedrijvenpark zich nu ontwikkeld. "Er komt volop groen en er wordt nagedacht over een parkmanagementorganisatie. Het is alleen jammer dat de toestroom van nieuwe bedrijven stagneert door de financiële crisis."

 

 

 

Reageer op dit artikel