artikel

Nijmegen – ‘Bijsterhuizen gewild ondanks crisis

Warehousing

Nijmegen – ‘Bijsterhuizen gewild ondanks crisis
John Scholten

In de editie van 2008 van het Jaarboek logistieke parken riep Luud Joosten, adviseur grondzaken van de gemeente Nijmegen, dat het gecombineerde bedrijvenpark Bijsterhuizen in Nijmegen/Wijchen zich ‘stormachtig ontwikkelt’.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

Nu, een jaar verder en met een hardnekkige economische crisis, is Joosten nog altijd positief over de ontwikkelingen op Bijsterhuizen. "Het afgelopen jaar was goed. We hebben veel kavels verkocht. Ook dit jaar is de verwachting dat we een aardige omzet draaien en dat nog zeker acht hectare grond zal worden uitgegeven. Er is toch nog veel vraag ondanks de recessie."
 

Inmiddels is de grondverwerving voor Bijsterhuizen fase 7 afgerond en is volgens Joosten de grond begin 2010 bouwrijp. "Daarnaast is er nog fase 5 langs de N326, waar 75 procent van de kavels is vergeven. In deze fase zijn nog aantrekkelijke zichtstroken beschikbaar. Trailerbouwer Nooteboom, een echte blikvanger voor de toekomst, heeft in deze fase 8 hectare afgenomen."
 

Ook de beveiliging van het bedrijventerrein is volgens Joosten het afgelopen jaar dankzij de inzet van bedrijvenvereniging Bijsterhuizen met sprongen vooruit gegaan. "De leden hebben een beveiligingsconvenant ondertekend en daarnaast is er een keurmerk veilig ondernemen verworven. Dus wat dat betreft kun je stellen dat Bijsterhuizen de zaken goed op een rijtje heeft staan."


Bijsterhuizen, Nijmegen/Wijchen

Omvang park: 250 ha

Bebouwd: 216 ha

Beschikbaar: 34 ha

Grondprijs per m2: 145 euro binnenterrein, 190 euro toplocaties

 

Infrastructuur

Wegen: A326, A73 en directe nabijheid van A50

Water: nabijheid binnenvaartterminal BCTN

   

 

Belangrijke gebruikers

DHL Exel

TDG, Ceva Logistics

Klarenbeek Fashion

Alpha International

Projectontwikkelaars en makelaars

DTZ Zadelhoff, Verbeek Bedrijfsmakelaars

Strijbosch Thunissen en Goodman

 

Meer informatie

www.bijsterhizen.nl

www2.nijmegen.nl/ondernemen

 

 


 ‘Trouw gebleven aan onze roots’

Logistiek dienstverlener Huisman Group is sinds anderhalf jaar gevestigd op het nieuwe gedeelte van bedrijventerrein Bijsterhuizen in Nijmegen/Wijchen. John Scholten, directeur van Huisman, is in zijn nopjes met deze locatie en zijn dc. "We zitten hier direct langs de N326 op een mooie zichtlocatie en ook nog eens tussen allerlei collega’s en dat geeft toch mooie spin-off effecten." Toen Scholten besloot om te verhuizen, heeft hij nog even overwogen om zijn bedrijf te verplaatsen naar Medel in Tiel. "Toch maar niet gedaan, want veel medewerkers komen hier uit de omgeving en bovendien liggen onze roots in Nijmegen."

De kritiek dat de bewegwijzering op Bijsterhuizen te wensen overlaat, is ook bij Scholten bekend. "Die klacht hoor ik regelmatig, maar daar wordt aan gewerkt binnen de bedrijvenvereniging hier. Ik heb zelf al een aantal borden besteld met daarop ons nummer zodat we goed herkenbaar zijn vanaf de straatkant."

De beveiliging van Bijsterhuizen is volgens Scholten inmiddels goed geregeld. "Er is door toedoen van de bedrijvenvereniging een camerasysteem op het terrein waar de meeste leden ook op zijn aangesloten."

 

 

 

Reageer op dit artikel