artikel

Geertruidenberg – ‘Dombosch krijgt meer ruimte

Warehousing

Geertruidenberg – ‘Dombosch krijgt meer ruimte
Henk Adriaanse

Dombosch in Geertruidenberg is een bedrijventerrein aan de A27 nabij Raamsdonksveer en ligt op slechts 30 minuten van Rotterdam en op minder dan een uur van Amsterdam en Den Haag.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

Het aanzicht van het bedrijventerrein wordt gedomineerd door de Toyota-koepel van auto-importeur Louwman & Parqui en een markant gebouw van Holmatro. Het bedrijventerrein omvat 164 hectare en valt qua grootte in de top 5 van West-Brabant. Het bedrijventerrein stamt uit de jaren ‘70 en ‘80. Er is een aanvang gemaakt met een noodzakelijke revitalisering van delen van het bedrijventerrein. Onder regie van de BOM heeft de gemeente samen met de VOG het Masterplan Dombosch ontwikkeld. Hierin is opgenomen hoe de ambitie en visie gerealiseerd gaat worden. De gemeente heeft daarnaast het nieuwe bestemmingsplan Dombosch in procedure. Het betreft een actualisering van het geldende bestemmingsplan Dombosch uit 1993. In het kader van het principe van zuinig ruimtegebruik bevat het plan onder andere ruimere bebouwingsmogelijkheden voor de bedrijven. De belangrijkste aspecten zijn: bebouwingspercentage per perceel gaat van 70 naar 80 procent. Bouwhoogtes gaan van 10/12 meter naar 12/15 meter. Parkeren moet voortaan op eigen terrein gebeuren en detailhandel in volumineuze goederen is toegestaan in de daarvoor aangewezen zone. Op Dombosch zijn nog enkele kavels beschikbaar.


Dombosch Geertruidenberg

Omvang park: 164 ha

Bebouwd: geen opgave

Beschikbaar: 10 ha

Grondprijs per m2: 115 euro

Huurprijs per m2: op aanvraag

 

Infrastructuur

Wegen: A27 en A59

 

Spoor: geen

 

Water: aanwezig, maar niet operationeel

Belangrijke gebruikers

Adriaanse Transport

Holmatro

Carpet Right

CSi

Kuehne + Nagel

 

Meer informatie

http://www.geertruidenberg.nl/

http://www.rewin.nl/rewin.nl/rewin.nl/rewin.nl/

http://www.vogweb.nl/

 


‘Behoefte aan een adequate infrastructuur’

"Dombosch is in potentie een prachtig bedrijventerrein. De ondernemers zijn al begonnen met de revitalisatie. De resultaten hiervan zijn nu al zichtbaar aan het worden en over een paar jaar ziet het er prachtig uit." Die stellige verwachting heeft Henk Adriaanse, voorzitter van de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG). Hij is tevens transportondernemer op het bedrijventerrein. De ondernemersvereniging VOG telt 380 ondernemers. "Veel van onze leden zitten met hun bedrijf op Dombosch. Dat is met meer dan 240 bedrijven en 5.000 werknemers een belangrijke economische pijler van de gemeente Geertruidenberg. Maar de uitstraling van Dombosch is achtergebleven. We hebben geen adequate infrastructuur. Aan- en afvoerroutes zijn niet voldoende en soms zelfs onveilig. Daarvoor vragen we dan ook aandacht bij de gemeente. Wij verdiepen ons als VOG ook in het bestemmingsplan. Dat doet een individuele ondernemer niet altijd, terwijl dat toch belangrijk is. Voor veel ondernemers is een pand of grond een belangrijke spaarpot. Dan is het van belang wat daarover in een bestemmingsplan staat." 

 

Reageer op dit artikel