artikel

Eindhoven – ‘Flight Forum heeft nog vijf hectare

Warehousing

Eindhoven – ‘Flight Forum heeft nog vijf hectare
Hans-Bart Olijhoek

Business Park Flight Forum in Eindhoven is bijna klaar. Het businesspark is uitgegroeid tot een van de mooiste bedrijvenparken van Nederland. In 2006 ontving Flight Forum, een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven en Schiphol Real Estate, de Ruimte & Mobiliteitsprijs van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

Sinds januari 2009 is Martien Reissenweber directeur van Flight Forum. Aan hem de taak om de laatste kavels tot ontwikkeling te doen brengen. "Flight Forum spreekt vooral aan door de -stedenbouwkundige kwaliteit, maar bovenal door de ruimte die het park biedt aan tal van bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Logistiek heeft onze bijzondere belangstelling, juist vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de Rijksweg A2 en Eindhoven Airport." Beide bevinden zich op een steenworp afstand van het bedrijvenpark.

 

Er is nog vijf hectare grond te koop voor de ontwikkeling van onder meer bedrijven in de logistieke sector.

Flight Forum staat in principe alle logistieke activiteiten toe tot en met milieucategorie 3, mits wordt voldaan aan de eisen voor externe veiligheid.
 

Martien Reissenweber: "Wie zich op Flight Forum vestigt, mag rekenen op parkmanagement dat gericht is op veiligheid en kwaliteit. Bovendien is de opzet van het park zodanig, dat bedrijven verzekerd zijn van uitstekende parkeer- en expeditiemogelijkheden bij hun pand".


FlightForum Eindhoven

Omvang park: 26 ha

Waarvan bebouwd: 21 ha

Beschikbaar voor bebouwing: 5 ha

Grondprijs per m2: tussen 45 en 60 euro

Huurprijs per m2: vanaf 170 euro/m2

 

Infrastructuur

Wegen: A2

 

Spoor: railterminal in de nabijheid

 

Water: n.v.t.

 

Lucht: Eindhoven Airport

Belangrijke gebruikers

ASML

Gebr. Van den Eijnden

Meta Internationale Verhuizingen

MOL Logistics

Panalpina World Wide

 

Meer informatie

www.flightforum.nl

 


 ‘Goede doorstroming, maar nog geen restaurant’

Viggo – voorheen Eindhoven Handling Cargo – heeft zich gespecialiseerd in de afhandeling van luchtvrachtzendingen. Viggo is een 100 procent dochteronderneming van PW Groep. Sinds eind 2005 is Viggo gevestigd in een bedrijfsgebouw op het bedrijventerrein Flight Forum. "Vanwege het feit dat wij als afhandelaar van luchtvracht op een luchthaven gevestigd willen en moeten zijn, is de keuze op het Flight Forum gevallen", verklaart General manager Hans-Bart Olijhoek de locatiekeuze. "Daar was PW Vastgoed in staat een 19.000 m2 groot vrachtverzamelgebouw te ontwikkelen. De medewerking van de Gemeente Eindhoven daarbij was prima en de afhandeling is snel gegaan. Het wegennet op het Flight Forum kent de structuur van zeer grote rotondes die naadloos in elkaar overgaan. Het voordeel is dat de doorstroming van het verkeer doorgaans goed is, maar daar schuilt ook meteen het gevaar dat als een weg geblokkeerd is of het verkeer vast staat, er nauwelijks uitwijkmogelijkheden zijn. Tenslotte mis ik nog een goede horecagelegenheid op het Flight Forum zelf." 

 

Reageer op dit artikel