artikel

Almere – ‘Uitgifte Sallandsekant in afronding

Warehousing

Almere – ‘Uitgifte Sallandsekant in afronding
Jason Land

Bedrijventerrein Sallandsekant in Almere, direct gelegen naast snelweg A6, is na acht jaar bijna zo goed als volgebouwd. Het afgelopen jaar en dit jaar is het dan ook relatief rustig geweest met de vestiging van nieuwe bedrijven.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

"We hebben nog twee kavels over waar twee bedrijven concrete belangstelling voor hebben, waaronder het datahotel", zegt Lammert Wierstra, adviseur Uitgifte & Vastgoed van Sallandsekant.

Het afgelopen jaar zijn twee grote partijen naar Sallandsekant verhuisd. Eén partij is een groothandel in vouwfietsen, die zijn activiteiten vanuit Weesp naar de Sallandsekant heeft verhuisd. De tweede partij is een praktijkschool op het bedrijventerrein, waar volgens Wierstra leerlingen worden opgeleid voor ‘het betere sjouwwerk’.

 

"Daarnaast is Pon nog druk bezig met de afbouw van zijn centrale dienstenhal. Dat ziet er gelikt uit en bovendien is er bij de bouw ook gebruikt gemaakt van duurzame materialen. Ook is het goed om te zien dat Staples (voorheen Corporate Express) van plan is om uit te breiden op Sallandsekant."

Aan de kritiek van een aantal bedrijven, dat de infrastructuur te wensen overliet, is en wordt ook het een en ander gedaan volgens Wierstra.

 

"We zijn nu bezig met het afwerken van het wegennetwerk op het terrein." De adviseur Uitgifte & Vastgoed is en blijft lyrisch over ‘zijn’ Sallandsekant. "Het bedrijvenpark ziet er gelikt uit en ligt ook nog eens heel gunstig ten opzichte van de A27 en A6."


Sallandsekant Almere

Omvang park: 72 ha

Bebouwd: 19 ha

Beschikbaar: 8 ha

Huurprijs: tussen de 45 en 60 euro per vierkante meter

Grondprijs: gemiddeld: 135 euro per vierkante meter

 

Infrastructuur

Wegen: directe ligging aan A6 (afrit 6)

 

 

Belangrijke gebruikers

Staples

Bunzl

TYC Europe

Pon

Deen-Hobu Vlees

Fjallraven

 

Meer informatie

www.almere.nl/ondernemen

 

 


 ‘Er is hier veel ruimte om te ondernemen’

Kantoorartikelenleverancier Staples, dat voor kort nog door het leven ging als Corporate Express, vestigde zich in 2003 als een van de eerste bedrijven op Sallandsekant in Almere. "We zaten tot dat jaar nog met een distributiecentrum in Utrecht, maar daar groeiden we uit ons jasje", aldus Jason Land, managing director van Staples Nederland. Na onderzoek en meerdere locaties overwogen te hebben, viel de keuze uiteindelijk op Sallandsekant vanwege de centrale ligging in Nederland. "Bovendien zijn er hier genoeg arbeidskrachten beschikbaar en was een groot deel van ons bestaande personeel, gezien de gunstige reis-afstand, bereid om van Utrecht mee te verhuizen naar Almere. We beschikken nu over een dc van ruim 20.000 vierkante meter. In 2007 hebben we hier verder uitgebreid met een nieuwe kantoorvleugel. Ook hebben we de mogelijkheid om verder uit te breiden. Wat dat betreft, is er in Almere genoeg ruimte om te ondernemen."

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel