artikel

Wat is er te doen op de Logistica?

Warehousing

Wat is er te doen op de Logistica?
Logistica

Naast een zeer compleet expositieprogramma ontwikkelt Logistica 2009 in samenwerking met een groot aantal branche organisaties, beroepsverenigingen, onderwijsinstellingen, kennisinstituten en overige partners ook een uitgebreid inhoudelijk programma met congresdagen, seminars, studiedagen, uitreikingen van awards, live demonstraties en nog veel meer.

Forklift Arena

De Forklift Arena in hal 12 is het resultaat van een samenwerking tussen een groot aantal A-merk leveranciers en schotelt bezoekers een interessant activiteitenprogramma voor. In een decor van levensechte magazijnen en heftrucks wordt niet alleen het meest actuele aanbod in mobiel intern transport en opslag gedemonstreerd, maar krijgen ook andere onderwerpen de aandacht, zoals veilig en efficiënt werken.
 
Forklift Occasion Expo

Nieuw in hal 12 is een show van top-occasions. Diverse A-merk leveranciers van interne transportmiddelen tonen hier niet alleen hun nieuwste modellen, maar ook een selectie van goed onderhouden top-occasions, die voor sommige eindgebruikers een goed alternatief kunnen zijn.
   

Innovatiemarkt

Op woensdag 11 november 2009 vindt voor het eerst de Innovatiemarkt plaats. Op deze markt presenteren MBO- en HBO-studenten hun onderzoek naar de beste kansen voor innovatie in de logistiek en welke bedrijven op de beursvloer hier volgens hen het meeste baat bij hebben.
 
Logistica Award 2009

Het doel van deze award is om de ontwikkeling van innovatieve oplossingen binnen de logistiek te bevorderen. De Logistica Award is een beloning voor de beste of meest innovatieve oplossing in de logistiek. De prijs bestaat uit 10.000 euro innovatiebudget, bestemd voor de verdere ontwikkeling van de innovatie.
 
De vier genomineerden voor de Logistica Award 2009 zijn:

  • PIQR – Automatisch laad- en lossysteem – TEUN B.V.
  • PICK@EASE – ergonomisch orderverzamelstation met hoge performance – Vanderlande Industries
  • Self Unloading Bulk System (S.U.B.S.) – ‘Zelflossend’ systeem met optimale beladingsgraad – Marine-Solutions B.V.
  • MLS-Spider (Mixed Layer Stacker) – Geautomatiseerd modulair grijpersysteem/gemixt palletiseermachine – RSW
     

Voor de publieksprijs is stemmen nog mogelijk tot en met 10 november 2009 op de website van Logistica. De winaar wordt op 11 november 2009 tijdens de Logistica bekend gemaakt. Breng hier uw stem uit!

 

  

Nederlands Kampioenschap Intern Transport

In de Forklift Arena vindt de veertiende editie plaats van het Nederlands Kampioenschap Intern Transport (NKIT). Chauffeurs van hef- en magazijntrucks voeren diverse opdrachten uit, waarbij de jury let op veiligheid en bedieningsvaardigheid. In deze jaarlijkse wedstrijd om de titel ‘Heftruckkampioen van het jaar’ gaan vakmanschap en veiligheid hand in hand: deelnemers moeten efficiënt kunnen manoeuvreren, want er mag geen schade ontstaan aan magazijninrichting of goederen. Op donderdag 12 en vrijdag 13 kwalificeren de beste rijders zich voor de grote finale die op zaterdag 14 november wordt gehouden in hal 12. http://www.nkit.nl/

  
Scala Logistica

Het Scala Logistica in hal 8 staat traditioneel garant voor live-demonstraties van nieuwe logistieke systemen en oplossingen. Op de editie-2009 staat de container centraal.
Er is aandacht voor een reeks innovatieve aspecten van deze ladingdrager, zoals het gebruik van kunststof en de inklapbare container.

  
Scala Logistica Innovatietours

Nieuw voor Logistica zijn de Scala Logistica Innovatie Tours. In samenwerking met de Vela (Vereniging van Logistiek Adviseurs) en TLN (Transport en Logistiek Nederland) worden er voor eindgebruikers op Logistica voor het eerst rondleidingen georganiseerd. Tijdens de rondleidingen lichten de deelnemende leveranciers tijdens een korte presentatie hun productinnovatie toe. Hierdoor kan in een relatief kort tijdsbestek kennis worden gemaakt met nieuwe oplossingen.

  

VLM-Najaarscongres

Op woensdag 11 november wordt het jaarlijks VLM-Najaarscongres gehouden met als thema ‘logistieke verantwoordelijkheden voor de toekomst‘. Op deze dag zullen sprekers hun visie geven op dit thema van de dag, zoals Prof. Dr. Walther Ploos van Amstel, Prof. Dr. Ir. Jan Fransoo, Dutch Institute for Advanced Logistics (Dinalog) en Dhr. Michael Wisbrun, CEO KLM Cargo.

  

Voorverkiezing Logistiek Manager van het Jaar 2009

De voorverkiezing is een onderdeel van het VLM Najaarscongres. Vijf jonge logistieke zwaargewichten gaan met elkaar de strijd aan voor de titel ‘Logistiek Manager van het Jaar 2009′.

 

Uitreiking Nederlandse Logistiek Prijs

Op woensdag 11 november wordt tijdens een exclusief diner de Nederlandse Logistiek Prijs uitgereikt. VLM beloont elk jaar uitzonderlijke prestaties in het vakgebied logistiek. De winnaar krijgt de prijs voor een duidelijk innovatief project of proces dat aantoonbaar succesvol is uitgevoerd.

 

Logistica-dossier

Ga hier naar het uitgebreide Logistica-dossier op Logistiek.nl…

Reageer op dit artikel