artikel

ICT-upgrade biedt Reining veel meer mogelijkheden

Warehousing

ICT-upgrade biedt Reining veel meer mogelijkheden
Reining

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Reining   Leverancier/dienstverlener: Consafe Logistics Plaats: Hoogezand   Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: Productnaam:   – Deze tekst is aangeleverd door de leverancier –     Logistiek dienstverlener Reining heeft door het ‘upgraden’ van haar logistieke software de mogelijkheden voor verladers en andere afnemers van logistieke activiteiten […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Reining   Leverancier/dienstverlener: Consafe Logistics
Plaats: Hoogezand  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

– Deze tekst is aangeleverd door de leverancier –  

 

Logistiek dienstverlener Reining heeft door het ‘upgraden’ van haar logistieke software de mogelijkheden voor verladers en andere afnemers van logistieke activiteiten fors uitgebreid.  

 

"Met de combinatie SattStore WMS van Consafe Logistics en het Logistieke Dashboard Qlikview kunnen wij op Europees niveau een hoge kwaliteit aan logistieke diensten aanbieden", dat zegt Micha Koster, Manager Warehousing & Logistics van Reining die vanuit het hoofdkantoor te Hoogezand niet alleen het DC aldaar bestuurt en alle voorraad beheert, maar dit ook doet voor de vestiging in Tilburg én waar mogelijk voor klanten in hun eigen bedrijfsomgeving.
      

‘Dankzij de functionaliteiten van SattStore kunnen wij op meerdere locaties voor meerdere klanten vanuit één systeem meerdere processen uitvoeren. Zoals voorraadbeheer toepassen, opslagbeheer en orderpicking voorbereiden en uitvoeren’, legt Koster uit. Het systeem is zodanig ingericht dat op eenvoudige wijze interfaces kunnen worden gelegd met een willekeurig systeem van een klant.  ‘Daarmee kunnen wij berichten van bijvoorbeeld SAP/R3 of van andere ERP’s in SattStore overnemen en in onze eigen plannings- en voorraadbeheertools verwerken. Vervolgens sturen wij de uitkomsten daarvan weer terug naar dat ERP en dat zorgt intern weer voor verdere verspreiding over bijvoorbeeld orderverzamelaars, inslagmedewerkers of zelfs administratieve diensten zoals Inkoop en Verkoop’, licht Koster toe.
  

Het management van Reining realiseert zich overigens dat de uitgebreide kennis van systemen én van toepassingen niet beperkt kan blijven tot ee

De mogelijkheden van Reining

Reining verzorgt voor haar klanten transport, opslag, orderpicking, (om)verpakking en andere VAL-taken zoals het verzorgen van samengestelde zendingen en heeft capaciteiten voor grondstoffen, verpakkingsmaterialen, halffabrikaten en complete eindproducten. In alle uitvoeringen van volumineus tot zeer klein. Reining pickt tot op colli niveau en verzorgt ook full pallet en full truck loads.

Dankzij het ultramoderne WMS (SattStore van Consafe Logistics) met haar Multi Site Multi User-mogelijkheden (het beheren van diverse processen voor meerdere klanten en verdeeld over meerdere locaties) kan Reining vanuit één centrale locatie alle eigen vestigingen beheren en aansturen alsmede tezijnertijd opdrachtgevers via beveiligde websitetoegangen inzicht bieden in hun voorraden en de operationele logistieke activiteiten. 

n paar stafmedewerkers in bijvoorbeeld Hoogezand of Tilburg danwel bij een bepaalde klant. ‘Daarom hebben wij ook een Competence Center in het leven geroepen’, vult Teamleider Marketing & Sales Michiel Kuizenga van Reining aan. Verantwoordelijk voor het onderhouden van de kennis, het voortgaand optimaliseren van de oplossingen en mogelijkheden én voor het instrueren van eindgebruikers van alle oplossingen is Logistic Engineer Niels Buiter van Reining.
  

Buiter legt uit dat bedrijven die regelmatig met het systeem te maken hebben vaak enkele stafmedewerkers kennis laten maken met de software, waarna de feitelijke gebruikers – de mensen op de werkvloer – flarden van de kennis krijgen aangereikt. Op basis van "Need to Know", maar dat betekent meestal dat kennis over de vele mogelijkheden van een veelzijdig programma als het WMS SattStore of het Logistieke Dashboard onvoldoende aan medewerkers wordt aangereikt. ‘Met ons Competence Center zijn wij in staat iedereen, dus ook en vooral elke klant te adviseren over de optimale inrichting van zijn supply chain’, aldus Niels Buiter.

  

Distributie van ‘fysieke informatie’

Reining distribueert goederen en slaat ze op in haar dedicated en public warehouses voor grote en kleine opdrachtgevers. ‘Maar wij distribueren ook fysieke informatie’, zegt Kuizenga. Zijn collega Koster legt uit dat het hier gaat om zowel de fysieke distributie van goederen als van de bijbehorende informatiestromen. ‘We zorgen er dankzij onze moderne ICT-middelen voor dat klanten proactief worden geïnformeerd over zendingen’, legt hij uit. Verder worden klanten onmiddellijk geïnformeerd over de status van zendingen en over de status van voorraden en/of warehouse activiteiten. "we zien onmiddellijk of een geplande levering haalbaar is en informeren de klant direct over afwijkingen. Wij kunnen zelfs de klant van informatie voorzien over de voorraad die de klant in zijn eigen fabriek of opslag heeft liggen’, zegt Koster niet zonder trots. En dankzij het werken met het "logistieke dashboard"  kan Reining de klant uitvoerig informeren over diens operationele activiteiten. ‘Wij zien in één oogopslag welke producten in welke periode in welke hoeveelheden zijn afgezet, zodat we ook kunnen adviseren over productieplanningen en afzetplanningen’, aldus Buiter.
  

Ronald Schepers, Sales Manager van Consafe Logistics, zegt dat het partnerschap met Reining verdere voordelen biedt voor de voortgaande optimalisering van producten als SattStore ‘Wij leren van Reining door hun opmerkingen over bijvoorbeeld ontbrekende functionaliteiten in onze software’, zegt hij. Een voorbeeld is de ‘RePack’ module die dankzij het partnerschap tussen Reining en Consafe Logistics door beiden in nauwe samenwerking is ontwikkeld en in SattStore is opgenomen. ‘Met RePack is daadwerkelijk de traceerbaarheid van elk artikel gewaarborgd’, zegt Buiter. Zowel intern in de magazijnen als tijdens de "distributie van fysieke informatie". ‘We weten precies waar wat is en stellen die informatie beschikbaar aan de opdrachtgever’, knikt Koster. Dankzij het Logistieke Dashboard is dat ook informatie over de bedrijfsprestaties van de klant. ‘Wij adviseren al onze klanten over hun situatie’, bevestigt Kuizenga. ‘Zelfs over hun logistieke prestaties’.

Reageer op dit artikel