artikel

VHC ActiFood bespaart tijd met voice

Warehousing

VHC ActiFood bespaart tijd met voice
Voice

VHC ActiFood is een totaalleverancier voor de horeca met een breed assortiment en een hoge servicegraad. De laatste jaren heeft men een gestage groei meegemaakt en mede daardoor besloten verschillende bedrijfsprocessen te automatiseren. Voor het orderpicken in het magazijn is gekozen voor de voice oplossing van PHI DATA.

VHC ActiFood is een totaalleverancier voor de horeca met een breed assortiment en een hoge servicegraad. De laatste jaren heeft men een gestage groei meegemaakt en mede daardoor besloten verschillende bedrijfsprocessen te automatiseren. Voor het orderpicken in het magazijn is gekozen voor de voice oplossing van PHI DATA.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: VHC ActiFood   Leverancier/dienstverlener: 0
Plaats: Oosterwolde  
Branche: groothandel food   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

– deze tekst is aangeleverd door de leverancier –  

 

PHI DATA maakt gebruik van hardware onafhankelijke voice recognition oplossingen die – in tegenstelling tot spraakgestuurde oplossingen – functioneren op standaard mobiele terminals. Ze kunnen dus niet alleen voor voicepicking, maar ook voor bijvoorbeeld barcode scanning worden toegepast. Omdat gebruik wordt gemaakt van bestaande databases kunnen deze oplossingen makkelijk worden geïntegreerd in bestaande WMS/ERP systemen.
   
Naast de voice oplossing gebruikt VHC ActiFood nu ook enkele handterminals voor de registratie van de goederenontvangst. De communicatie van de voice terminals en de handterminals gaat via het RF netwerk, dat tegelijkertijd is geïmplementeerd.
    
Resultaat

Het personeel kan nu beide handen gebruiken voor het verzamelen van de orders en hoeft niet meer met papieren lijsten te werken. De opdrachten krijgen ze via een hoofdtelefoon en met de microfoon kan een bevestiging per gedane actie gegeven worden. Op deze manier is er een efficiënte informatie-uitwisseling tussen het magazijn en het groothandelsinformatie-pakket Grosys Food.

Bij voice toepassingen wordt vaak ter verificatie – naast het artikelnummer – ook de lokatie aangegeven. Bij VHC ActiFood is er voor gekozen om de laatste 2 cijfers van de barcode /  EAN i.p.v. de lokatie te gebruiken, om er voor te zorgen dat de juiste goederen gepakt worden. Dit zorgt ook voor de benodigde accuratesse. Dick de Jong – systeembeheerder bij VHC ActiFood – bevestigt dit: "De pakfouten zijn er uit."  

Reageer op dit artikel