artikel

MGG vergroot inzicht in voorraad met draadloos scannen

Warehousing

MGG vergroot inzicht in voorraad met draadloos scannen
MGG

MGG maakt aluminium onderdelen voor allerlei soorten machines en aandrijfmechanismen, zoals versnellingsbakken, remsystemen, warmtewisselaars en systemen om olie, lucht of water te transporteren. Tot de klanten behoren onder meer grote autofabrikanten en toeleveranciers. MGG heeft productielocaties in Tegelen, Nieuw Bergen en Antwerpen, waar voor 98 procent op basis van make to order gewerkt wordt. Daardoor is het lastig om vaste stellinglocaties toe te wijzen en is een flexibele indeling van het magazijn een noodzaak.

MGG maakt aluminium onderdelen voor allerlei soorten machines en aandrijfmechanismen, zoals versnellingsbakken, remsystemen, warmtewisselaars en systemen om olie, lucht of water te transporteren. Tot de klanten behoren onder meer grote autofabrikanten en toeleveranciers. MGG heeft productielocaties in Tegelen, Nieuw Bergen en Antwerpen, waar voor 98 procent op basis van make to order gewerkt wordt. Daardoor is het lastig om vaste stellinglocaties toe te wijzen en is een flexibele indeling van het magazijn een noodzaak.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: MGG   Leverancier/dienstverlener: 0
Plaats: Tegelen, Nieuw Bergen en Antwerpen  
Branche: delfstofwinning & chemische industrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

– deze tekst is aangeleverd door de leverancier –

 

‘We wisten nooit precies hoe hoog de voorraad was en konden deze ook niet exact localiseren’, vertelt de Antwerpse IT-manager Michel Mertens over de kern van het probleem. ‘Bovendien werden er relatief veel fouten gemaakt bij het noteren van de voorraad. Dat gebeurde op een formulier, dat vervolgens naar de back office ging waar iemand een dag later de gegevens invoerde in ons ERP-systeem. In Nederland liep IT-manager Geert Wijers tegen exact dezelfde problemen aan. Mede op basis van de goede relatie tussen PHI DATA en MGG Netherlands werd PHI Data gevraagd om een op barcodes gebaseerd datacollectie systeem te ontwerpen en implementeren. 
 
Oplossing
Omdat de vestiging in Antwerpen het ERP-pakket Movex gebruikt, en de Nederlandse vestigingen met JD Edwards werken, moest gekoppeld kunnen worden met twee verschillende ERP-systemen. Voor alledrie de locaties is wel voor dezelfde hardware gekozen: Mocht een scanner in Tegelen kapot gaan, dan is die uitwisselbaar met de apparatuur in Nieuw Bergen en Antwerpen.’ De keuze viel op de Symbol/Motorola MC9090-G omdat deze handheld terminals geschikt zijn voor de meest veeleisende toepassingen, blootgesteld kunnen worden aan zware omgevingsfactoren en beschikken over een speciale scanengine waarmee barcodes zowel van dichtbij als veraf kunnen worden gescand.
 
Implementatie
Na de succesvolle proof of concept gingen de Antwerpse en de Nederlandse vestigingen hun eigen weg. Een werkplekanalyse leverde inzicht in de hoeveelheid benodigde apparatuur per locatie. MGG is tevreden over de rol van de beide partners: PHI DATA voor de hardware en Ordina voor de software. ‘Van het testen tot en met de daadwerkelijke uitrol, het was allemaal één vloeiend proces.

Reageer op dit artikel