artikel

TOSHIBA

Warehousing

Toshiba was een van de deelnemers aan de RFID Get ready Tour. Hieronder een samenvatting van de presentatie tijdens deze tour. Deze tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie Logistiek.nl.

De presentatie: 

 

 TOSHIBA TEC RFID Tour cond.

 

Aanvullende informatie: 

 

Sinds 15 september 2006 gebruikt Toshiba Europe GmbH deels de RFID-technologie om de efficiëntie van de toeleveringsketen te verbeteren. De RFID-technologie wordt aangeduid door het volgende logo op onze verpakkingen: Toshiba gebruikt een passieve RFID-tag in de verpakking.  

 

Deze tag maakt deel uit van de wegwerpverpakking. De tag kan worden verwijderd en kan met de
verpakking worden gerecycled. De tag bevat alleen het identificatienummer van het product en bevat, verzamelt of bewaart geen persoonlijke gegevens. De RFIDtechnologie wordt uitsluitend gebruikt om de efficiëntie van de toeleveringsketen te verbeteren, wat leidt tot een betere beschikbaarheid van de producten.

 

TOSHIBA Europe biedt uitgebreide informatie aan op deze webpagina, zodat u hier accurate informatie vindt over RFID en de toepassingen ervan en over vorderingen in deze technologie. Deze informatie is ervoor bedoeld om klanten vertrouwd te maken met het onderwerp en ze te helpen deze technologie en de
voordelen ervan te begrijpen.

ALGEMENE INFORMATIE – GESCHIEDENIS
Het ontstaan van RFID kan in feite worden teruggevoerd tot WO II. De Duitsers, Japanners, Amerikanen en Britten maakten allen gebruik van radar om naderende vliegtuigen te detecteren. Het probleem was dat er geen manier bestond om te bepalen welke vliegtuigen van de vijand waren en in welke vliegtuigen de eigen piloten terugkeerden van een missie. De Duitsers ontdekten dat als piloten een draaiende beweging met hun vliegtuig maakten wanneer ze naar hun basis terugkeerden, het radiosignaal daardoor werd teruggekaatst. Hierdoor wist het radarpersoneel op de grond dat het om een Duitse vliegtuig ging en niet om een geallieerd vliegtuig. Dit is in feite het eerste passieve RFID-systeem.

Uiteraard bleven radar- en RF-communicatiesystemen zich verder ontwikkelen in de jaren vijftig en zestig. Het nieuwere type RFID-technologie werd uitgevonden in 1969 en wordt sindsdien gebruikt in allerlei aspecten van het dagelijks leven.

 

RFID systemen worden gebruikt voor toegangscontrole, betalingssystemen en contactloze smartcards. Ze worden ook gebruikt voor anti-diefstalsystemen in auto’s.

Welk soort tags gebruikt Toshiba Europe GmbH?
Toshiba Europe GmbH gebruikt alleen passieve tags. Dit betekent dat het leesbereik maximaal 10 meter bedraagt. De tag bevat alleen het identificatienummer van het product en bevat, verzamelt of bewaart geen persoonlijke gegevens. De RFIDtechnologie wordt uitsluitend gebruikt om de efficiëntie van de toeleveringsketen te verbeteren, wat leidt tot een betere beschikbaarheid van de producten. De tag maakt deel uit van de wegwerpverpakking en kan met de verpakking worden verwijderd.

Wat zijn de voordelen van de RFID-technologie?
Het belangrijkste voordeel is dat hiermee elektronisch toezicht kan worden gehouden op producten. In tegenstelling tot bij het streepjescodesysteem kan de voorraad op elk punt in de toeleveringsketen worden bijgehouden. De RFID-technologie biedt niet de nadelen van streepjescodes, waarbij elk item handmatig moet worden gescand, die slechts een beperkte hoeveelheid informatie kunnen opslaan en die moeten worden gewijzigd telkens wanneer de informatie verandert. Daarnaast kan een vuile of beschadigde streepjescode niet worden gelezen.

 

Een ander belangrijk voordeel van RFID-systemen is dat ze geen direct contact vereisen en zich niet rechtstreeks in het zicht van de lezer hoeven te bevinden om correct te werken. Tags kunnen worden gelezen in allerlei omgevingen, zoals sneeuw, mist, ijs, verf, vuil en in andere moeilijke omstandigheden. RFID-tags kunnen bovendien zeer snel worden gelezen en reageren in de meeste gevallen in minder dan 100 milliseconden.

 

Reageer op dit artikel