artikel

Toshiba laat zien hoe het moet

Warehousing

Toshiba laat zien hoe het moet
Toshiba RFID Tour

In de hevig concurrerende markt voor notebooks tracht Toshiba zich staande te houden mede dankzij het gebruik van RFID. Twee jaar geleden werd de technologie massaal ingevoerd ter ondersteuning van de productielijnen in de fabriek in Regensburg.

Nog geen jaar later melde de fabrikant prachtige resultaten, zowel in productiviteit als in kosten. De dagelijkse productie ging omhoog van 9.500 eenheden naar incidenteel ruim 17.000 units per dag. RFID bleek de sleutel om bottlenecks weg te halen tussen productie en de opslag gereed product.

 

Veertig printers actief
Toshiba heeft de pallets voorzien van RFID-tags en kan daarmee de inhoud van een complete palletlading in één keer vast stellen. Na passeren van het poortje is de pallet direct beschikbaar voor verdere distributie. In het begin is veel tijd gaan zitten in de juiste locatiebepaling van het label. Dankzij 40 printers in de fabriek en een bijzondere manier van aanbrengen, is inmiddels een betrouwbaar en effectief systeem operationeel.

 

Capaciteitsstijging
De case Toshiba laat zien dat in een sector met snellopende, relatief dure consumentenartikelen RFID absoluut kans van slagen heeft. Ook blijkt hier dat dankzij RFID de beschikbare capaciteit van een fabriek enorm kan stijgen. Toshiba noemt een percentage van 57 procent. Snelle en foutloze afhandeling van de goederenstroom zorgt daarvoor. Intussen verwerkt Toshiba in Regensburg meer dan 2 miljoen RFID-labels per jaar. Bron: DataCollect

Reageer op dit artikel