artikel

RFID Tour op weg naar Oostenrijk

Warehousing

RFID Tour op weg naar Oostenrijk
RFID bus

Woensdag gaat een aantal RFID geïnteresseerden op pad voor een driedaagse rondreis langs Metro, Toshiba en NXP. Doel is om heel gericht na te denken over de toepassingsmogelijkheden van deze identificatietechniek aan de hand van concrete voorbeelden. Meer dan twintig deelnemers stappen in de bus en presenteren hun plannen en ideeën aan elkaar.

De eerste RFID Get Ready Tour begint op woensdagmiddag 22 oktober bij Metro in het Duitse Neuss. Daar volgt – op uitnodiging van IBM – een rondleiding door het innovatiecentrum van deze winkelketen. Metro is al geruime tijd bezig met RFID in haar logistieke en commerciële processen. De diverse testopstellingen in het innovatiecentrum laten zien wat er al mogelijk is en de toelichting zal duidelijk maken hoe ver Metro inmiddels is gevorderd op dit gebied.

 

Toshiba case

De volgende dag vertrekt het gezelschap richting de fabriek van Toshiba in Regensburg. In de busreis van de luchthaven München naar de fabriek vertelt GS1 wat de actuele stand van zaken is ten aanzien van RFID standaarden wereldwijd. Toshiba geeft in de bus alvast een toelichting op de rondleiding.

De Toshiba case zal duidelijk maken, dat de productiviteit in de fabriek enorm is toegenomen en dat RFID zeker een kans van slagen heeft in een sector met relatief dure consumentenelektronica. De opstartproblemen en leerpunten van de fabrikant komen eveneens ter sprake.

 

NXP laboratorium

De tour vervolgt zijn weg naar het Oostenrijkse Graz met als einddoel het RFID laboratorium van NXP (voormalig Philips Semiconductors). Onderweg geven Capturetech en KPN hun visie op strategische items over logistiek, communicatie en beveiliging. Op vrijdagochtend is het bezoek aan NXP gepland met behalve een rondleiding ook workshops waarin concrete vragen worden beantwoord, die de deelnemers vooraf hebben ingediend.

Na de middag volgt de terugreis naar München. Ook dan is er nog een workshop over investeringsvraagstukken en een workshop over het innovatiebeleid van de overheid met een toelichting daarop vanuit de Commissie Van Laarhoven, die de overheid adviseert over logistieke innovatie.

 

Uitwisselen ervaringen

De RFID Tour is een initiatief van het AICC – het competence center op het gebied van automatische identificatie – en van het vakblad/website Logistiek. Doelstelling is om RFID te halen uit de sfeer van pilotprojecten door bedrijven bij elkaar te zetten met concrete toepassingservaringen. Op basis van deze ervaringsuitwisseling kunnen gebruikers een volgende stap zetten. Het verloop van de tour is via deze website te volgen.

 

Door Heres Stad

 

Lees meer in het dossier over de Tour

Reageer op dit artikel