artikel

Innovatiecentrum NXP is eindbestemming Tour

Warehousing

Innovatiecentrum NXP is eindbestemming Tour
Testen RFID tour NXP

De eindbestemming van de RFID Tour in oktober is het RFID Reference Design Center van NXP in het Oostenrijkse Gratkorn. Dit voormalige Philips-bedrijf, fabrikant van semiconductors, opende vorig jaar in de buurt van Graz een innovatiecentrum om onder zo goed mogelijk praktijkomstandigheden de prestaties van RFID-technologie aan de tand te voelen.

Een belangrijk onderdeel tijdens het testen is gericht op het gebruik van standaarden. RFID is pas klaar voor grootschalig zakelijk gebruik, in de ogen van NXP, als synchronisatie tussen partijen in logistieke ketens een feit is. Tot nu toe hebben ontwerpers vooral gekeken naar de verschillende componenten van een RFID-oplossing. NXP wil een stap verder gaan en laten zien dat een totaaloplossing in de supply chain praktijk kan gaan werken. Dat moet gebruikers vertrouwen geven en helder inzicht in terugverdienmogelijkheden.

 

Real-life omstandigheden
In het ‘RFID-laboratorium’ heeft NXP al diverse opstellingen voor de Duitse retailer Metro opgebouwd. De chipfabrikant keek met name naar het bereik van de UHF tag-readers in volgepakte distributiecentra. Metro werkt al jaren met diverse partijen aan het vervolmaken van de technologie, gericht op verbetering van de supply chain. NXP levert de noodzakelijke infrastructuur om RFID-oplossingen uitvoerig te testen in bijna real-life omstandigheden, voordat daadwerkelijke invoering kan plaatsvinden. Applicaties moeten zo veel mogelijk in optimale vorm worden gebracht. Pas dan blijkt of de technologie kan doen wat het belooft: verbetering van bijvoorbeeld het inslagproces van goederen, maar ook anti-counterfeit: het tegengaan van merkfraude.

 

‘Golden RFID-tag’
Het researchcenter van NXP heeft inmiddels diverse vernieuwingen op zijn naam staan. De ‘golden tag’ is een labelantenne design, die helemaal voldoet aan de internationale EPC-richtlijnen en zeer geschikt is voor supply chain toepassingen. Daarnaast ontwikkelde NXP een testunit, waarmee tags en labels in praktijkomstandigheden kunnen worden getest en fabrikanten van label en tag hun producten op elkaar kunnen afstemmen. Bron: DataCollect

 

Reageer op dit artikel