artikel

Gekleurd rapen bij de Roode Roos

Warehousing

Gekleurd rapen bij de Roode Roos

Samen met de Roode Roos in Den Haag heeft Kardex een bijzonder en innovatief concept gerealiseerd voor het efficiënt rapen en verzamelen van orders. De Roode Roos levert orthomoleculaire voedingssupplementen van diverse fabrikanten tegen een gereduceerd tarief.

Samen met de Roode Roos in Den Haag heeft Kardex een bijzonder en innovatief concept gerealiseerd voor het efficiënt rapen en verzamelen van orders. De Roode Roos levert orthomoleculaire voedingssupplementen van diverse fabrikanten tegen een gereduceerd tarief.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: de Roode Roos   Leverancier/dienstverlener: Kardex Systemen
Plaats: Den Haag  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype:   Datum ingebruikname:
Productnaam: Powerpick 5000 WMS pakket  

 

Kenmerkend voor de producten van de Roode Roos is dat het over algemeen handzame verpakkingen met een relatief eenvoudige handling en gereduceerd volume zijn. De orders bij de Roode Roos bevatten meestal een gelimiteerd aantal lijnen tot een maximum van zo’n tien verschillende producten per order. Wel stelt de Roode Roos hoge eisen aan de doorloopsnelheid van orders en de nauwkeurigheid van de verstuurde artikelen.

 

Nieuw pand

Sinds februari van dit jaar is het centrale magazijn van de firma verhuist naar een nieuw pand in de wijk Ypenburg in Den Haag. Met de overgang naar dit nieuwe pand is tevens gekozen voor een magazijnoplossing van Kardex. Het grootste gedeelte van het assortiment wordt nu opgeslagen in twee groepen van vier Kardex Horizontals, totaal acht Horizontals. Het geheel wordt beheerd door het Powerpick 5000 WMS pakket van Kardex.

 

Principe

Het adequaat reageren en leveren van hun producten het belangrijkste doel van de Roode Roos. De meeste producten uit het assortiment zijn standaard op voorraad. Al de producten worden gelijkelijk verdeeld over de twee groepen van 4 Horizontals. De innovatie van Kardex is gerealiseerd bij het "order picken". Per groep van 4 carrousels worden batches gemaakt van maximaal 39 orders simultaan. De verzamelbakken van de orders in de batch worden opgesteld bij onafhankelijke PTL plekken. Afhankelijk van de drukte kan de Roode Roos besluiten of de batch order met een of twee medewerkers afgehandeld worden. Een medewerker krijgt een kleur toegewezen, dan wel groen dan wel rood.

 

Alle Horizontals gaan gelijktijdig draaien bij het starten van de order en zullen alle een order lijn uit de batch aanbieden. De order picker bevestigt aan de deur van de carrousel met een rode of een groene knop wie hij is en bij welke deur hij een order regel uit de batch haalt. Na deze bevestiging gaan bij de bijbehorende PTL plekken een lampje branden in de ingedrukte kleur.

   

Gelijktijdig kan een tweede medewerker bij een andere carrousel dezelfde procedure starten in de andere kleur. Al met al kunnen twee medewerkers gelijktijdig bij vier carrousels een batch order opgebouwd uit 39 afzonderlijke orders afhandelen. Bij minder drukke dagen kan een groep van vier carrousels nog steeds heel efficiënt door een medewerker bediend worden.

 

Prestaties

Gemiddeld bestaat een order bij de Roode Roos uit zo’n 4 lijnen. Door het efficiënt werken met twee medewerkers per carrousel groep haalt de Roode Roos een gemiddeld pick resultaat van 35 orders per Horizontal groep per 10 minuten. (840 lijnen per uur per carrousel groep). Voor Kardex is dit een uitzonderlijke innovatie die voor het eerst in Nederland wordt toegepast.

   

Uiteraard verwacht Kardex deze unieke en innoverende techniek verder te verfijnen en ook beschikbaar te stellen aan andere klanten. Daarbij opgemerkt dat het overal waar batching gebruikt wordt beschikbaar is, ook in oplossingen met Kardex Shuttles of Industrievers.

Reageer op dit artikel