artikel

DB Schenker: beveiliging is hier op hoog niveau

Warehousing

DB Schenker zit sinds januari dit jaar in het nieuwe logistics centre op het Anthony Fokkerpark bij luchthaven Schiphol. Verhuizing naar Schiphol was noodzakelijk door de integratie met Bax Global in DB Schenker in 2007. “Het is een prima faciliteit die voldoet aan alle veiligheidsnormen en ook dicht bij alle carriers zit”, zegt Bart Coenen, senior vice president contract logistics bij Schenker.

DB Schenker zit sinds januari dit jaar in het nieuwe logistics centre op het Anthony Fokkerpark bij luchthaven Schiphol. Verhuizing naar Schiphol was noodzakelijk door de integratie met Bax Global in DB Schenker in 2007. "Het is een prima faciliteit die voldoet aan alle veiligheidsnormen en ook dicht bij alle carriers zit", zegt Bart Coenen, senior vice president contract logistics bij Schenker.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener:
Plaats: Anthony Fokkerpark – Schiphol  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte: groot: 400 of meer werknemers
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Was het lastig om op Schiphol een nieuwe locatie te vinden?

"Na de integratie van Bax Global is er snel een vooronderzoek gedaan naar mogelijke nieuwe locaties aangezien het niet efficiënt is om twee gelijke organisaties naast elkaar te laten werken in de omgeving van Schiphol. In mei vorig jaar zijn we met logistiek vastgoed ontwikkelaar AMB in zee gegaan. Die bood ons een geschikt pand aan op het Anthony Fokkerpark. De zoektocht op zich heeft dus niet lang geduurd en in januari dit jaar hebben we dit pand (9.000 vierkante meter) betrokken dat we voor vijf jaar huren van AMB.

Was de verhuizing een complexe operatie?

"Dat was een behoorlijk project. Medio vorig jaar is een projectteam gestart met het in kaart brengen van onze wensen. In oktober en november zijn we begonnen met de daadwerkelijke voorbereidingen van de verhuizingen van beide locaties. Daarbij hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de tools die Schenker eerder bij grote projecten zoals klantimplementaties en het opstarten van nieuwe sites heeft toegepast. De daadwerkelijke verhuizing vond vervolgens in één weekend plaats. Het meeste complexe binnen de verhuizing was de voorwaarde dat onze klanten er geen hinder van mochten ondervinden. Tijdens de voorbereidingen van de verhuizing hebben we dan ook al een eerste stap gezet door de import- en exportstromen te scheiden over de twee bestaande kantoren."

Wordt warehousing op de locatie belangrijk?

"Het is de bedoeling om de helft van het pand te gebruiken voor warehouse-activiteiten voor de opslag van bijvoorbeeld spare parts van diverse klanten uit verschillende industrieën, zoals HighTech, Semicon, Solar en Medical Equipments. We kunnen immers prima de lucht in met een mezzanine. De focus zal liggen op de opslag en handling van luchtvrachtgerelateerde, tijdkritische goederen. Bij voldoende vraag zal ook geconditioneerde opslag tot de mogelijkheden behoren."

Is het pand goed beveiligd?

"Het bedrijvenpark zelf is volledig beveiligd. Je kunt het terrein niet betreden als je je vooraf niet hebt aangemeld. Daarnaast is ons pand volledig beveiligd met inbraakdetectie-apparatuur die voldoet aan de TAPA A-normering. En verder staan alle goederen, die het logistiek centrum in en uit gaan, permanent onder cameratoezicht."

Reageer op dit artikel