artikel

Toelichting multitest barcodescanners

Warehousing

Toelichting multitest barcodescanners
Alle scanners

De eerste Nederlandse multitest van barcodescanners wijst uit dat gebruikers zich niet al te zeer moeten focussen op scanprestaties. Dat zit over het algemeen bij de
onderzochte scanners wel goed. Belangrijker is het gebruiksgemak. Op dat punt valt er nog wel wat te verbeteren. Ook is het van belang het personeel te betrekken bij de keuze; zij moeten er tenslotte mee werken.

In de kolom rechts vindt u drie categorieën met 24 geteste scanners. Natuurlijk is dit slechts een klein deel van alle bestaande scanners, maar het geeft wel een beeld van belangrijke eigenschappen die een scanner kan bezitten.

 

 

Er is een onderverdeling gemaakt in handheldscanners, pistolgrip-scanners en PDA-terminals.

 

Handheldscanners: Barcodescanners die met één hand worden bediend. Ideaal voor orderverzamelen van kleine handzame artikelen.

 

Pistolgrip-scanners: Grote en relatief zware scanners met handvat (pistolgrip). Meer geschikt voor orderverzamelen van grotere artikelen en frequent scannen van barcodes op omdozen en pallets op afstand.

 

PDA-terminals: PDA, die geschikt is gemaakt om mee te orderpicken. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van een SDiD Card. Het minst geschikt voor de orderverzamelaar die hier een dagtaak aan heeft. De multifunctionaliteit biedt echter interessante mogelijkheden voor de warehousemanager.

 

De test is uitgevoerd door vakblad Transport+Opslag.

Reageer op dit artikel