artikel

Juryrapport en beeldverslag Intervet

Warehousing

Juryrapport en beeldverslag Intervet
Het Veiligste Magazijn

Hieronder vindt u het officiële juryrapport van Intervet, de nummer twee in de verkiezing van het Veiligste Magazijn. Helemaal onderaan treft u een fotoreportage over het magazijn van Intervet aan.

De jury van het Veiligste Magazijn 2007 heeft Intervet International in Boxmeer voorgedragen voor de prijs Veiligste Magazijn van Nederland.

 

De jury roemt de wijze waarop Intervet aandacht besteed aan de opleiding en training van medewerkers. Nieuwe magazijnmedewerkers krijgen een mentor toegewezen, die hen de eerste drie maanden wegwijs maakt in het magazijn.

 

Elke medewerker krijgt jaarlijks een ‘training-on-the-job’, waarin alle werkprocedures en instructies nogmaals de revue passeren. Bovendien krijgt elke medewerker een uittreksel van de werkprocedures, die niet alleen gelezen maar ook ondertekend moet worden. Op elke werkplek liggen heldere en goed gedocumenteerde handboeken waarin alle werkprocedures en instructies nog eens zijn vermeld.

 

Medewerkers die willen doorgroeien, krijgen van Intervet de mogelijkheid om een interne mbo-opleiding te volgen. Behalve het feit dat in deze opleiding aandacht wordt besteed aan veiligheid, levert dit ook goed gemotiveerde medewerkers op.

 

In de zes magazijnen van Intervet in Boxmeer heeft het management gekozen voor een praktische aanpak van het veiligheidsprobleem. Op de vloer zijn gescheiden loop- en rijbanen aangebracht, maar alleen op plaatsen waar dat gezien de verkeersstromen en de verkeersintensiteit zinvol is. Waar nodig zijn stevige aanrijbeschermers aangebracht, zoals op de deuren van de koelcompartimenten waar zware combitrucks in- en uitrijden.

 

De magazijnen van Intervet vallen op door de eenvoudige en praktische oplossingen. Het meest sprekende voorbeeld zijn de haken aan de laad- en losdeuren, waaraan de vrachtwagenchauffeur zijn sleutels dient op te hangen. Als de deur omhoog gaat, hangen de sleutels buiten zijn bereik en kan de vrachtauto niet te vroeg vertrekken.

 

De jury looft voorts het plan van Intervet om meer heftafels en, speciaal voor de koelcompartimenten, een combitruck met verwarmde cabine aan te schaffen

 

De jury plaatst kanttekeningen bij de versnippering van de logistiek. Intervet beschikt in Boxmeer over zes magazijnen en twee expeditieruimtes, die alle stuk voor stuk veilig zijn ingericht. De versnippering betekent echter veel transport tussen de acht hallen onderling en veel extra handelingen in de acht hallen.

 

De jury is van mening dat in een veilig magazijn overbodige en onnodige handelingen zoveel mogelijk moeten zijn gereduceerd. Elke handeling levert namelijk een nieuw risico op. De jury pleit er daarom voor om de operatie niet in acht kleine hallen, maar in één grote hal onder te brengen. Intervet is tot tevredenheid van de jury al bezig om daarvoor plannen te ontwikkelen.

 

De jury

 

[fotoalbum]

 

Bekijk ook:

Reageer op dit artikel