artikel

Acht vragen voordat u nieuwe technologie aanschaft

Warehousing

Acht vragen voordat u nieuwe technologie aanschaft
Vragen voordat u nieuwe technologie aanschaft

Veel implementaties van logistieke software en technologie draaiden in het verleden uit op een mislukking. Hieronder acht belangrijke vragen die een bedrijf zich vooraf moet stellen.

  1. Welke bedrijven hebben deze technologie al eerder geïmplementeerd, en heeft u deze mensen daadwerkelijk gesproken?
  2. Heeft u al een plan voor verandermanagement en de interne communicatie, en is dit plan toegespitst op de mensen die kritisch zijn voor het project?
  3. Worden de werkzaamheden van de medewerkers eenvoudiger of juist complexer door de nieuwe technologie?
  4. Heeft u al een plan voor het borgen van de veranderingen zodra deze zijn doorgevoerd?
  5. Mochten er problemen ontstaan tijdens de implementatie, is er dan voldoende ondersteuning vanuit de eigen organisatie en vanuit de technologieleverancier?
  6. Hoe ziet het complete kosten/baten-verhaal eruit voor dit project?
  7. Hoe ziet het kosten/baten-verhaal eruit ten opzichte van alternatieve technologie? (Voorbeeld: bedrijf wil Rfid implementeren, maar misschien ligt de ROI van barcodescanners wel veel gunstiger.)
  8. Kunnen we de behoefte aan deze technologie elimineren zodat er helemaal geen nieuwe technologie nodig is? (Voorbeeld: als je geen voorraad aanlegt, heb je ook geen magazijn nodig.)

 

Bron: Paul Dittmann, University of Tennessee, tijdens het congres het congres “Supply chain managers, who needs them” op 10 april 2008 in Antwerpen.

Reageer op dit artikel