artikel

9.0 Onderhoud

Warehousing

Onderhoud van trucks kun je in eigen beheer doen, of je sluit een onderhoudscontract met de leverancier af. In veel gevallen sluiten klanten tegenwoordig een onderhoudscontract af, omdat dit geen kernactiviteit van de logistieke onderneming is.

Bij een preventief onderhoudscontract kunnen de kosten al gauw uit de hand lopen. Deze heten ook wel all-in/full servicecontracten. Hierbij wordt tegen een vast van tevoren afgesproken uurtarief de service- en onderhoudscomponent afgekocht bij de fabrikant of dealer.

 

Het is van groot belang om van tevoren te weten wat men krijgt voor dat uurtarief.

 

Let bij een onderhoudscontract op de volgende zaken:

  • Zijn er uitsluitingen
  • Zijn dit mogelijk zware kostenposten voor de klant
  • Schades zijn in principe altijd voor eigen rekening, dus is het belangrijk om duidelijkheid te verkrijgen wat de leverancier exact onder schade verstaat
Reageer op dit artikel