artikel

8.1 Praktijkcases

Warehousing

Hieronder staan een paar voor u geselecteerde recente praktijkcases met links naar logistieke ondernemers die onlangs nog in nieuwe hef- en/of magazijntrucks hebben geïnvesteerd. Van belang is de motivatie voor hun investeringskeuze.

Global Paint Products heeft haar intern transportvloot uitgebreid met vier stapelaars. Daarnaast bestaat het intern transportpark uit twee vorkheftrucks, een reachtruck en een man up orderverzameltruck met heffende vorken. Op termijn wordt de gehele intern transportvloot compleet vervangen door machines van hetzelfde merk.

 

Philips Lighting verhuisde van een oud, gedateerd pand naar een supermoderne nieuwbouwlocatie en wijzigde de werkwijze drastisch. Minder oppervlakte, andere gangpadbreedtes, andere hef-hoogtes en nieuwe werkprocessen zorgden voor een compleet nieuwe situatie waarin de bestaande vloot intern transportmaterieel (meer dan 100) niet langer voldeed.

 

Vos Logistics least naar eigen zeggen geen trucks, maar koopt daarmee inzetbaarheid. De logistiek dienstverlener heeft de beschikking gekregen over 26 nieuwe magazijntrucks. Het leasecontract omvat een looptijd van 88 maanden en bevat een fullservice onderhoudscontract.

 

Fabrikant van witmakers Tronox schafte onbemande AGV’s aan voor haar nieuwe geautomatiseerde hoogbouwmagazijn. Deze doen het transport tussen de fabriek en het nieuwe dc. Daar worden de pallets overgedragen aan drie nieuw aangeschafte combitrucks. Op de expeditie zorgen elektrisch aangedreven vorkheftrucks voor het beladen van de vrachtwagens.

 

Yusen Air & Sea Service schafte nieuwe vorkheftrucks aan met een hydraulisch bediende vorkversteller. Deze kunnen alle pallets vanaf elke zijde opnemen. Het hulpmiddel beperkt schades tot een minimum en past binnen het streven tot continue procesverbetering. Om dezelfde reden zijn voor de grotere 3,5 tonner verlengvorken aangeschaft. Zo kan de vliegtuigpallet vanaf elke zijde worden gelost.

 

Jan Linders verwacht 10 trucks minder nodig te hebben in haar nieuwe geautomatiseerde dc  De 24 nieuwe trucks zijn uitgevoerd in vierwiel- in plaats van driewielconfiguratie. Dit is gedaan om een betere tractie op de houten verdiepingsvloeren te kunnen leveren, gecombineerd met een juiste gewichtsverdeling.

 

Aluminiumverwerker Alcoa stapte over van diesel op elektrische heftrucks om zo goed mogelijk te voldoen aan diverse wettelijke bepalingen rondom binnendieselen én de werkomstandigheden van de medewerkers te verbeteren.

 

Voor het efficiënter handlen van haar kaasboxen zocht De Goey Kaas een passende intern transportoplossing. Het bedrijf vond dat in een man down hoogbouwtruck met zwenkkop en een stapelaar waarmee de 1.500 kg zware kaasboxen op de juiste manier verplaatst kunnen worden.

Reageer op dit artikel