artikel

7.1 Tips demotrucks

Warehousing

7.1  Tips demotrucks

Waar moet u aan denken als u demotrucks wilt inzetten? Hier enkele tips op een rijtje!

  • Bedenk vooraf beoordelingscriteria en spreek die door met de chauffeurs.
    Maak hiervan een checklist en bezoek, indien mogelijk, leveranciers en/of andere referenties. Op die manier blijft de keuze beperkt en is het voor de chauffeurs mogelijk om door de bomen het bos te blijven zien. Bovendien voorkom je zo dat de chauffeurs voor een truck kiezen, die later om andere redenen helmaal niet haalbaar blijkt. Het is slim om tijdens een eventueel referentiebezoek ook een of meer chauffeurs mee te nemen.

 

  • Controleer of alle demotrucks voldoen aan de opgegeven specificaties, of regel een demotype dat het dichtst bij de gewenste uitvoering komt. Het heeft immers geen zin om appels met peren te vergelijken. Controleer ook vorklengte, batterijcapaciteit, etc. Dit wordt vaak vergeten. Bij ‘bijzondere’ trucks kan de lat wat lager worden gelegd, omdat waarschijnlijk niet iedere leverancier een juiste demotruck kan leveren.

 

  • Overweeg mogelijkheden om de (demo)truck te huren. Sommige leveranciers bieden de optie om een truck in eerste instantie te huren, zodat deze langer kan worden getest. Na verloop van tijd kan de huurtruck dan worden overgenomen tegen de afgesproken voorwaarden. Vooral bij de overstap naar een nieuw concept (bijvoorbeeld van heftrucks naar reachtrucks) kan huren extra voordelen bieden.

 

  • Neem ook de service en de beleving rond de aflevering van een demotruck mee in het eindoordeel. Dit kan veel zeggen over de service en instelling van een leverancier.

 

  • Laat de chauffeurs zelf het demoformulier invullen (direct na de test). Zo wordt de invloed van groepssentimenten beperkt. 

 

  • Betrek bij de keuze van de leverancier ook of deze ook andere nuttige producten en diensten aanbiedt.

 

Reageer op dit artikel