artikel

3.3 Aandrijving

Warehousing

Magazijntrucks zijn met uitzondering van de handpallettruck altijd elektrisch aangedreven. Daar is dus geen keuze in.

   

 Vorkheftrucks zijn onder te verdelen in elektrische heftrucks en verbrandingsheftrucks, ook wel internal combustion trucks (IC) genoemd. Dit geldt zowel voor diesel-, als LPG-aangedreven vorkheftrucks.

Voor het pure binnenwerk zijn elektrische vorkheftrucks altijd de beste keuze.

 

Binnenrijden met dieselheftrucks onder de vier ton hefvermogen is in Nederland verboden en met LPG trucks binnenrijden is alleen incidenteel toegestaan, als er een katalysator is gemonteerd en er voldoende ventilatie is. Voor het zwaardere buitenwerk en op de lange afstand zijn de krachtigere verbrandingsheftrucks de meest voor de hand liggende keuze. Toch zie je hier een trend dat er steeds vaker ook voor het buitenwerk voor elektrische aandrijving wordt gekozen. De huidige krachtige draaistroom motoren (AC) en de grotere tractiebatterij pakketten maken dat mogelijk.

 

Reageer op dit artikel