artikel

2.2 Uitbreiding

Warehousing

Vanwege sterke groei is het magazijnoppervlak uitgebreid en het aantal benodigde palletverplaatsingen toegenomen. De omvang van de huidige heftruckvloot is niet meer toereikend om alle goederen efficiënt te transporteren.

 

 Van belang is of de vlootuitbreiding tijdelijk of permanent is vanwege het oog op groei. Bij tijdelijke uitbreiding is het vaak voordeliger om voor enkele maanden trucks bij te huren. Bij permanente uitbreiding moeten er structureel meer trucks komen. Hoeveel is onder andere afhankelijk van:

  • Magazijnvloeroppervlak
  • Gangpadbreedte
  • Opslaglocaties (aantal palletplaatsen)
  • Palletverplaatsingen per uur
  • Orderregels per dag
  • Personeelsomvang (aantal beschikbare chauffeurs)
  • Bezettingsgraad van de heftrucks (inzetduur)
  • Ploegendiensten
Reageer op dit artikel