artikel

Tevredenheid over WMS-leveranciers

Warehousing

Tevredenheid over WMS-leveranciers
klik op de afbeelding voor een vergroting

Voor WMS-gebruikers geldt dat ze hun tevredenheid uiten over deskundigheid van de software engineer, die ze bij een servicevraag tegen komen. Bereikbaarheid en toegankelijkheid scoren ook redelijk goed. Als het gaat om condities (tarieven, contracten, facturen) zijn de gebruikers nadrukkelijk ontevreden.

Winnaar met kop en schouders binnen het WMS-segment is Manhattan Associates. De leverancier krijgt een prachtige 7,75 als rapportcijfer op servicegebied. SAP volgt op gepaste afstand en daarachter Redprairie. Minder dan een 7 – in de ogen van de onderzoekers betekent dat ontevreden klanten – krijgen Centric, Kewill en Exact.

Deskundigheid van de software-engineer (gemiddeld oordeel: 7,18)

Manhattan scoort hier als eerste hoger dan een 8. Met een 8,17 behaalt de WMS-leverancier duidelijk een beter resultaat dan SAP met een 7,61 en uiteraard ook beter dan de andere leveranciers. RedPrarie behaalt een 7,38, Kewill een 6,97, Centric en 6,77 en Exact scoort een 6,17.

Bereikbaarheid & toegankelijkheid (gemiddeld oordeel: 7,11)

De scores op het gebied van bereikbaarheid en toegankelijkheid lopen niet ver uiteen waar het de WMS-leveranciers betreft. Manhattan Associates behaalt de beste score met een rapportcijfer van 7,73. SAP behaalt een 7,54 en Centric een 7,24. RedPrarie scoort een 7,08 en Kewill een 7,06. Exact scoort ruim een punt lager met 5,99.

Snelheid en betrouwbaarheid (gemiddeld oordeel: 6,89)

Elke leverancier scoort een voldoende, maar SAP met een 7,58 en Manhattan Associates met een 7,57 scoren duidelijk beter dan de drie volgers daaronder. Dat zijn RedPrarie met een 6,93, Centric met een 6,80 en Kewill met een 6,55. Exact scoort een 5,92.

Resultaat (gemiddeld oordeel: 6,81)

Manhattan Associates is wederom de best beoordeelde leverancier, met een 7,66. SAP is opnieuw tweede, met een 7,46, redPrarie behaalt een 7,13. Centric (6,44), Kewill (6,13) en Exact (6,06) zijn vierde, vijfde en zesde.

Condities (gemiddeld oordeel: 6,63)

Grote verschillen zijn er niet tussen de ene leverancier en de andere waar het aankomt op tevredenheid over condities. RedPrarie scoort voor het eerst als beste met een 7,15, Manhattan Associates is tweede met een 7,14, SAP scoort een derde plek met 7,09 en Exact is ditmaal geen laatste met een 6,32. Kewill met een 6,18 en Centric met een 5,89sluiten de rij.

Tevredenheid versus verbeterpotentieel

Binnen deze categorie is Manhattan Associates koploper met een tevredenheid van 64 procent. RedPrarie zit de koploper op de hielen met 62 procent. SAP is derde met 56 procent en Exact scoort een vierde plek met 44 procent. De verschillen bij de minst scorende leveranciers in deze categorie is niet groot. Kewill scoort 43 procent en Centric 43 procent. Bij de laatste betekent dit dat respondenten maar liefst 57 procent verbeterpotentieel zien!

 

 

Reageer op dit artikel