artikel

Kerckhaert Horseshoes gaat live met ERP en WMS in nieuw magazijn

Warehousing

Hoefijzerproducent Kerckhaert in Hulst ging vorig jaar live met zowel het boekhoudkundige pakket als de warehousemanagement oplossing van SAP.
Business All-in-One werd geïmplementeerd, waarbij nu alleen het productiedeel nog aan het softwarepakket moet worden gekoppeld.

Hoefijzerproducent Kerckhaert in Hulst ging vorig jaar live met zowel het boekhoudkundige pakket als de warehousemanagement oplossing van SAP.
Business All-in-One werd geïmplementeerd, waarbij nu alleen het productiedeel nog aan het softwarepakket moet worden gekoppeld.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Kerkhaert Quality Horseshoes   Leverancier/dienstverlener: SAP Nederland
Plaats: Hulst   Onderleverancier/-dienstverlener: 0
Branche: metaal- & kunststofindustrie   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 12-06-2007
Productnaam: SAP Business All-in-One  

Olaf van Haelst over de implementatie: “Nadat we hier een nieuw magazijn hadden neergezet, wilden we de zaken goed aanpakken. We gingen op zoek naar een WMS-oplossing. We werkten voorheen met papier en de artikelen lagen gerangschikt op productgroep. Dat was geen probleem zolang je maar wist waar welke artikelen lagen. Dat was echter niet altijd het geval. Met 1.200 verschillende soorten producten in het magazijn, waaraan elk jaar wel een kleine modificatie wordt verricht, is dat op zeker moment moeilijk bij te houden. We wilden het aantal pickfouten verlagen. Daarnaast zochten we een oplossing waarmee we op basis van FIFO kunnen werken. We misten wat overzicht op dit gebied. Al met al was een WMS onmisbaar. Ook was het oude boekhoudpakket van Exact aan vervanging toe. We gingen op zoek naar één leverancier die ons hierbij kon helpen. Het werd SAP. In eerste instantie hadden we onze keus laten vallen op Business One, maar dat zou betekenen dat we nog teveel zaken moesten aanpassen, oftewel maatwerk. Uiteindelijk kozen we het uitgebreidere All-in-One. Daarbinnen ebben we een paar functies uitgeschakeld.”

‘Reuzenstap’

“Het eerste deel van de implementatie is afgerond. Op kantoor en in magazijn werkt het naar behoren. Straks komt daar de koppeling bij met de productieafdeling. Al met al ben je dan wel even bezig met implementeren, maar met de gezamenlijke livegang van ERP en WMS hebben we al een reuzenstap gezet. Het betekende een hele verandering en vooral veel meer discipline. Orderpickers moeten nu opvolgen wat het systeem aangeeft. Luisteren naar wat een scanner je opdraagt, is heel wat anders dan picken met papier. Het voordeel is wel dat we nu niet continu bezig hoeven te zijn met het corrigeren van de voorraad. Die wordt automatisch bijgehouden. We kunnen de productie nu beter aansturen.”

 
Bedrijf
: Kerckhaert Quality Horseshoes is ’s werelds grootste producent van hoefijzers. Het familiebedrijf is gevestigd in Hulst in Zeeuws-Vlaanderen. Daar beschikt het sinds kort ook over een nieuw distributiecentrum van 10.000 m2. Om dit aan te sturen werd naast een ERP ook een warehousemanagement-oplossing geïmplementeerd.

Software: SAP Business All-in-One

Leverancier: Yanta Consultancy

Propjectleider: Olaf van Haelst

Voorbereidingstijd en implementatie: 1 jaar

 

 

Reageer op dit artikel