artikel

Huuskes gebruikt voice ook in diepvriesmagazijn

Warehousing

Huuskes gebruikt voice ook in diepvriesmagazijn
Hugo Vagevuur

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Huuskes Versproducten   Leverancier/dienstverlener: Inther Logistics Engineering Plaats:   Branche: groothandel food   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname: 01-11-2007 Productnaam: Inther Voice   Huuskes Versproducten onderging op logistiek gebied een aardige transformatie. Het bedrijf stapte voor het orderpicken over van werken met bonnen naar papierloos via voice. Hugo Vagevuur was vanuit Huuskes […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Huuskes Versproducten   Leverancier/dienstverlener: Inther Logistics Engineering
Plaats:  
Branche: groothandel food   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname: 01-11-2007
Productnaam: Inther Voice  

Huuskes Versproducten onderging op logistiek gebied een aardige transformatie. Het bedrijf stapte voor het orderpicken over van werken met bonnen naar papierloos via voice.

Hugo Vagevuur was vanuit Huuskes projectleider voor de uitrol van de voiceoplossing van Inther. Vagevuur: “We wilden voice om de productie te verhogen en het aantal manco’s te verminderen. En met productie bedoel ik de logistieke productie, omdat we voice gebruiken in het diepvriesmagazijn. Daar heb je te maken met de meest extreme omstandigheden. En er wordt het meest ordergepickt en diende zo als het ware als een pilot voor de rest van het bedrijf.”
 

“We hebben ook gekeken naar andere oplossingen, maar al snel waren we erachter dat voice het beste paste bij onze manier van werken. Ook al omdat het magazijn hier met 2.000 vierkante meter best groot is. Een ringscanner is minder handig en pick-to-light is minder interessant, omdat we met grotere producten werken. De keuze was snel gemaakt, maar toen we live gingen met de oplossing hadden we hem nog niet getest bij een temperatuur van min dertig graden en dat leverde toch wel wat problemen op. Je hebt te maken met extreme omstandigheden wat invloed heeft op het netwerk, batterijen, headsets etc.
  
Na de livegang hebben we hier nog extra tijd in moeten stoppen om een en ander beter werkbaar te krijgen. Gestart met de implementatie zijn we in het voorjaar van 2007. In november zijn we live gegaan, nadat we onze producten in het systeem hadden ingevoerd, inclusief de afmetingen. Sowieso moesten we daar een inhaalslag maken. Het werken met het nieuwe systeem was wel even wennen, maar nu zien we al de eerste verbeteringen ten opzichte van de oude situatie en daar was het om te doen.”

Bedrijf: Huuskes Versproducten is een leverancier van slagerij-, poelier, DKW-, convenience- en diepvries-, AGF, vleeswaren en zuivelproducten voor grootverbruikers die is gevestigd in Enschede, met vestigingen in Winschoten, Nijmegen en Nijkerk.
 

Software: Inther LC – Voice

Leverancier: Inther

Projectleider: Hugo Vagevuur

Voorbereidingstijd en implementatie: 6 maanden

Hoeveel gebruikers van oplossing: 14 personen

Reageer op dit artikel