artikel

CRH Roofing had WMS nodig na centralisatie

Warehousing

CRH Roofing had WMS nodig na centralisatie
CRH Roofing Materials

Projectgegevens Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener: CAL Consult Plaats: Wijchen   Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype:   Datum ingebruikname: 12-04-2007 Productnaam: CALwms   CRH Roofing Materials is niet in een grote klap live gegaan met de WMS-oplossing van CAL Consult. Het bedrijf besloot om de zaken wat voorzichtiger aan te pakken. “We hebben eerst een maand of drie […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener: CAL Consult
Plaats: Wijchen  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype:   Datum ingebruikname: 12-04-2007
Productnaam: CALwms  

CRH Roofing Materials is niet in een grote klap live gegaan met de WMS-oplossing van CAL Consult. Het bedrijf besloot om de zaken wat voorzichtiger aan te pakken.

“We hebben eerst een maand of drie getest met een van onze kleine klanten. Het ging om vier tot tien orderregels per dag die het nieuwe WMS te verwerken kreeg. Dat is natuurlijk een schijntje van het totaal aantal orderregels, maar het was wel een mooie testcase”, aldus Richard Stempyn.
 

Bij CRH gebruikten ze voor de implementatie van het CALwms nog geen WMS. Stempyn: “We hadden zelfs geen systeem voor locatiebeheer. Maar we groeien hard en wilden de organisatie op onderdelen aanpassen. Daarom was een WMS noodzaak. CRH Roofing Materials had dc’s in Nijmegen, Roermond en Heerlen. Het management besloot alle producten, nodig voor het aanleggen van platte daken, in Wijchen te centraliseren. Nieuwbouw was daarvoor nodig. In juni zijn we in dit pand getrokken. In april hadden we de keus gemaakt voor CAL. Met de verdere uitrol van het WMS hebben we gewacht tot we in het nieuwe pand zaten. En toen we eenmaal echt aan het implementeren zijn geslagen, hebben we dat met een stappenplan gedaan. Eerst kreeg het management twee dagen, de zogenaamde key-users. Daarna hebben we implementatie een heel eind afgemaakt waarbij de key-users hun kennis aan anderen hebben doorgegeven en tenslotte zijn we dus gaan testen met de kleine klant en is er een team opgericht dat zich met de livegang zou bezighouden.
 

Bij de livegang bleek helaas dat het kennisniveau van de mensen, die met het WMS moesten werken, nog niet toereikend was. Dat hebben we door middel van het nauwgezet noteren van de fouten en trainen op basis van deze fouten verholpen. Een voordeel van het WMS? Dat ook nieuwe medewerkers binnen een dag productief zijn.”
 

Bedrijf: CRH Roofing Materials, groothandel in dakmaterialen

Software: CALwms

Leverancier: CAL Consult

Projectleider: Richard Stempyn

Voorbereidingstijd en implementatie: 9 maanden

Hoeveel gebruikers van oplossing: 12 medewerkers

Reageer op dit artikel