artikel

Paardekooper na WMS an de slag met voice

Warehousing

Paardekooper na WMS an de slag met voice
Paardekooper

De logistiek werd steeds belangrijker bij Paardekooper. Het groothandelsbedrijf heeft circa 25.000 vierkante meter aan distributieruimte in gebruik. Twee jaar geleden stapte Paardekooper al over op een nieuw WMS.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Paardekooper   Leverancier/dienstverlener: Zetes
Plaats: Oud-Beijerland  
Branche: papier & verpakkingsindustrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname: 01-11-2007
Productnaam: 3i Voice Picking & Packing  

Marco Stolk, sinds enkele maanden in dienst bij de groothandel als logistiek manager: “Dat WMS was hard nodig voor het reorganiseren van de logistieke en het automatiseren van de logistieke processen. We wilden onder andere graag papierloos gaan werken.
 
De keuze voor het Belgische ASQ als leverancier van het WMS was voor ons een logische, we gebruikten het door hen geleverde ERP al en zij hadden ervaring in onze branche. Samen met Zetes had ASQ inmiddels een interface ontwikkeld voor voice. De implementatie verliep soepel, ook al omdat we voorzichtig zijn overgegaan. Een big-bang wilden we niet, en dat was ook niet nodig, want werken met voice en papier naast elkaar is prima te doen. Op 1 oktober zijn de eerste gebruikers gaan picken met voice en na wat gezonde scepsis werken ze nu zonder problemen met de oplossing. Voordeel ten opzichte van scanning zijn de vrije handen.
 
Een aanvullend voordeel vind ik de rust en de concentratie die medewerkers hebben als ze werken via voice. Luisteren en praten zijn immers aangeboren handelingen, het grijpen naar een scanner en het lezen van de opdrachten zijn aangeleerd en leiden alleen maar af. Nu werken er tien mensen met headsets waarbij we de mogelijkheid hebben uit te breiden. De overgang was geen cultuurshock. Uiteraard waren er wel de gebruikelijke twijfels tijdens de opstartfase. Kinderziektes leiden in eerste instantie tot extra tijd en inspanning in plaats van minder. Je kunt dan een be–roep doen op de overtuigingskracht van het management.”
 

Bedrijf:
Paardekooper, Oud-Beijerland, is sinds 1925 als groothandel onder andere actief op het gebied van verpakkingen voor de detailhandel, het grootwinkelbedrijf en de industrie.

Software:
3i Voice picking & packing van Zetes en WMS (ASQ

Leverancier:
Voice door Zetes, WMS door Zetes.

Projectleider:
Marco Stolk

Voorbereidingstijd en duur implementatie:
totaal 2 jaar waarvan 6 maanden voor voice.

Hoeveel voice gebruikers:
10

 

Reageer op dit artikel