artikel

Een goed onderhouden truck gaat langer mee

Warehousing

Door goed onderhoud en periodieke inspecties kan de levensduur van een heftruck met enkele jaren worden verlengd en wordt de kans op storing tot een minimum beperkt.

Met het oog op zowel de veiligheid als een efficiënt gebruik moet een heftruck dagelijks vóór gebruik worden geïnspecteerd. Gebruik de truck niet als er iets mis is, waardoor een veilig gebruik in gevaar komt.

 

Bepaalde controles moeten dagelijks worden uitgevoerd. Dit kan de bestuurder zelf doen. Als u de nodige faciliteiten en een monteur tot uw beschikking hebt, is het handig kleine reparaties zelf te doen, zelf olie te verversen en filters te vervangen en nog een aantal onderhoudswerkzaamheden zelf uit te voeren.

 

Omdat er op heftrucks echter speciale hydraulische systemen, transmissies en regelsystemen worden toegepast, is het wellicht raadzaam een dealercontract voor regelmatige onderhoudsinspecties af te sluiten. De meeste dealers hebben hiervoor speciale servicemonteurs, die tevens voor noodzakelijke reparaties kunnen worden ingeschakeld.

Reageer op dit artikel