artikel

Labourmanagementsoftware dun gezaaid

Warehousing

Labourmanagementsoftware dun gezaaid
Bloemenveiling Aalsmeer

Warehousemanagementsystemen die beschikken over een labour management oplossing bieden zijn maar dun gezaaid. In feite kent de WMS markt er op dit moment maar zes: Locus van Centric, ROC Labour Management van Radcliffe Systems, MLS, van Davanti Warehousing, en de software van Redprairie en Manhattan Associates. Ook de WMS-module van SAP biedt deze functionaliteit.

Redprairie en Manhattan Associates leveren de labour management module ook afzonderlijk, zodat deze in andere WMS pakketten kan worden geïntegreerd.

 

Geen megatrend

Dat labour management nog geen megatrend is blijkt uit het feit dat de meeste distributiecentra nog met Excel-sheets werken. Wel is het zo dat een aantal gebruikers MLS  labour management gebruikt van Davanti Warehousing. Het gaat dan om bedrijven die de nieuwste versie hebben aangeschaft, zoals JVC in België, Kwantum Nederland, Partner Logistics Europe en de Bloemenveiling Aalsmeer. Deze bedrijven hebben inmiddels aangegeven dat labour management de aanjager is van hun WMS.

 

Wehkamp

Interbedrijf Wehkamp dat vergevorderd is met de implementatie van labour management concepten heeft in eigen beheer een Excel programma ontwikkeld om de beschikbare gegevens uit het WMS op de juiste manier te kunnen interpreteren.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel