artikel

Heftruckbanden op een rijtje

Warehousing

Heftruckbanden op een rijtje
Heftruckbanden

Rubberbanden lijken allemaal op elkaar. Voor veel logistieke managers is de verleiding daarom groot om goedkope heftruckbanden aan te schaffen, ook al vallen die soms buiten de specificaties van de heftruckfabrikant.

Toepassing bepaalt de keuze

De juiste keuze is onder andere afhankelijk van de omgevingstemperatuur, de rijafstanden, de gebruiksfrequentie, het gewicht van de truck en lading, het terrein- en de vloeromstandigheden.

 

 

Bandenmerken, categorieën en leveranciers

Net als bij autobanden zijn heftruck- of industriebanden onder te verdelen in een A-, B-, en C-categorie (premium, standaard en budget). Banden uit de A-categorie zijn merkbanden, die door de heftruckfabrikant/importeur als OEM-band (Original Equipment Manufacturers) onder de heftruck worden gemonteerd. Merkbanden uit de A-categorie zijn vanwege hun hoge kwaliteit  duurder in aanschaf dan de goedkopere tegenhangers uit de B- en C-categorie.

 

Download hier het leveranciersoverzicht heftruckbanden (excel-bestand)

 

 

Reageer op dit artikel